İzmit’te geniş bir kesim tarafından tanınan Ufuk Turan, İYİ Parti’nin kurucu İzmit ilçe başkanlığı görevinde bulundu.
Daha önce de siyasette yer alan Ufuk Turan, kongreyle seçilmiş başkan olduktan kısa süre sonra erken seçim kararı alındı.
Kararını veren Turan, ilçe başkanlığından istifa edip milletvekili aday adayı oldu.
İzmit’te emlakçılık yapan Turan, kendisinin ilk üç te yer alması gerektiğine inandığını söyledi.
Kamuoyu yoklamalarından da üst sıralarında çıkacağına inandığını söyleyen Turan, listeye giremese de İYİ Parti için sonuna kadar çalışacağının da altını çizdi.
İsterse birinci sıraya Lütfü Türkkan’ın oturabileceğini ifade eden Turan, İYİ Parti’nin Koaeli’de üç vekil çıkarabileceğini söyledi.
İşte Turan ile gerçekleştirdiğimiz o keyifli sohbetimiz…
*Artık aday adaylığı dönemi bitmek üzere. Pazartesi günü listeler teslim edilecek. Ufuk Turan, sizce ilk 13’te yer alır mı?
-Ben her şeyden Ufuk Turan olarak İYİ Partiliyim ve Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olmasını çok önemsiyorum. Benim birinci önceliğim bu. Ben listeye girsem de girmesem de sıralamanın önünde olsam da olmasam da bu sürecin sonuna kadar malımla canımla sonuna kadar varım. Hiçbir aday yoktur ki kendisine güvenmeden bu işe girsin. Ben kendime güvenerek girdim ve listenin ön sıralarında yer bulacağımı düşünerek aday adayı oldum. Koyduğum kriterlerim tutmayıp listede de olmayabilirim. Bundan da çok büyük hayal kırıklığı yaşamam.
Çünkü karışık bir süreç, seçim ani bir gelişme oldu. İl başkanının aday adayı olmayacağını öğrendikten sonra aday adayı oldum. Bu benim için çok önemli bir kriterdi. Merkezdeki aday adayları arasında çok güçlü isimler var ama onların da ne olacağı belli değil. Kimse burada ben garantiyim diyemiyor. Bunu kimse de söyleyemez.
Geçtiğimiz gün kendimi rüyada 10. sırada gördüm. Rüyayı hayra yoruyorum ve 10 numara bir yerde olacağımı düşünüyorum.
Hepimiz için aynı sıkıntılar var, kimse rahat değil. Çok isterse Lütfü Türkkan, ilimizde birinci sıraya oturur. Zaten kendisi genel başkan yardımcısı. Kimse ben ilk 2 ya da 3’te yer alacağım diyemiyor. Bunu söyleyebilecek tek adam, Lütfü beydir. Ama herkesin de bu sıralara layık olduğunu da düşünüyorum, bu da yanlış anlaşılmasın. Bizim aday adaylarımız arasında çok kaliteli isimler var. Biz listemize 4 tane de kadın aday adayının ismini koymak zorundayız. Doğru Yol’da gençlik kolları başkanlığı yaptığım için her ilçede çalıştığım arkadaşlarım var, dostlarım var.
*Aday belirlenirken genel merkez tarafından kamuoyu yoklaması yapılacak. Bu çalışmada ön sıralarda yer alma ihtimaliniz var mı?
-Kamuoyu yoklamasında önemli bir yerde çıkacağımdan çok eminim. Aday belirlenirken kamuoyu yoklaması, kriterlerden sadece bir tanesi. Bu yapılırken partiye kim daha çok oy getirir buna bakılması lazım. Ama tanınır olmak her zaman tek başına bir anlama da gelmiyor. Bazen tanınırsın ama tepki de çekebilirsin. Bu nedenle çalışmanın çok düzgün yapılması gerekiyor. Çok iddialı konuşmak doğru olmaz ama ben ön sıralarda yer alacağımı düşünüyorum. İzmit’te tanınan bir insanım, çarşı merkezdeki her dükkan neredeyse bizi tanır.
EN ÇOK EMEK VERENLER BİZDİK
*İzmit ilçe başkanlığından istifa ettiğiniz için eleştirenler var. Bunlara cevap olarak ne söylemek istersin?
-Ben çok teşkilatçısı bir adamım. Genel başkanımız ilçe başkanlarının ve il başkanlarının aday olabileceğini söyledi. Hatta Koray Aydın bey, genel başkanımıza ‘Bu dönem teşkilatlarımız aday olmasın’ demiş ama bu kabul görmemiş. Meral hanım ‘Kimsenin önünü kesmeyin, herkes demokratik hakkını kullansın’ demiş. Biz bunun üzerine aday olduk. Aday adayı olurken partimizin tahammüllerine aykırı hareket etmedik. Şunu kabul ediyorum 5 aylık bir partide 5 aylık ilçe başkanı istifa edince dikkat çekiyor. Ama parti de 5 aylık. Biz ilçe başkanı olduğumuzda normal seçimler 2019 yılının sonlarındaydı, biz de bunu öngöremedik. Belki normal süreci bekleseydik aday adayı da olmayabilirdik. O zaman daha taşlar yerine oturabilirdi. En çok bu işe emek verenlerin maddi- manevi güç verenlerin ilçe başkanı ya da il yönetiminden istifa eden isimler olduğunu düşünüyorum.
İLK ÜÇ’TE OLMAM GEREKİYOR
*İYİ Parti, Kocaeli’den sizce kaç vekil çıkarır?
-Ortalama üç vekil çıkarabileceğimi düşünüyorum.
*Birinci sıra için eski milletvekili Cumali Durmuş ve Ruhittin Sönmez’in isimleri geçiyor. Bu iddialar doğru mu?
-Ben öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Esas meselenin Lütfü beyin ne yapacağı çok önemli. Bugün birinci sırayı Lütfü Türkkan isterse alır, zaten genel başkan yardımcımız. Ama gelmezse buraya herkesin birinci sıra için şansı olduğunu düşünüyorum.
*Siz olsanız kendinizi hangi sıraya koyardınız?
-Kendime mevcut şartlarda ilk üçün içerisinde olmam gerektiğini düşünüyorum. Zaten buna inanmasam aday adayı da olmazdım. İlk üçte olduğum zaman AK Partilisinden de CHP’lisinden de oy alabilirim. Çünkü benim farklı kesimlerle de bağım var, arkadaşlarım, dostlarım var.
SİYASETİ BIRAKMAM
*Milletvekili adayı gösterilmezseniz siyaseti bırakacak mısınız?
-Siyaseti noktalamak diye bir şey söz konusu değil. Siyasetin bir şekilde içerisinde olurum. Yeniden ilçe başkanı olur musun diye sorarsanız da, bunu şartlara göre düşünürüm. İl de olsa ilçe başkanlığı da olsa şartlara göre değerlendiririm. Bizim partide ilçe başkanlığı şuan yapmak çok zor, hiç çalışmamam gerekiyor. Ticaretimi 4-5 aydır bıraktım.
*İzmit Belediye Başkanı adayı olmayı düşünür müsünüz?
-Belki bu dönem milletvekili adayı olmazsam önümüzdeki dönem düşünmeyebilirim. İleriye dönük çok düşünen, ona göre alt yapı yapan birisi değilim. Belediye başkanlığıyla ilgili de hesabım yok. Meral hanım cumhurbaşkanı olur, şartlar döner dolaşır benim belediye başkanı olmamamı getirirse o zaman görevden de kaçmayız.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.