2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa süre kala, okul öncesi, ilkokul 1’inci sınıf ve ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri için hazırlanan Okula Uyum Haftası bugün başladı. 11 Eylül’e kadar devam edecek program kapsamında öğrenciler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte okul heyecanını yaşamaya başladı.

OKULA İLK ADIM ATILDI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitim takviminde yer alan uygulama, okula yeni başlayacak çocukların yaşayabileceği kaygıların azaltılması ve yeni eğitim ortamına daha kolay alışmalarının sağlanması amacıyla gerçekleştiriliyor. Uyum çalışmaları okul kademelerine göre farklı sürelerde uygulanacak. Okul öncesi ile ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri için program 5 gün devam ederken, ortaokul 5’inci sınıfa başlayan öğrenciler 3 günlük uyum sürecinden geçecek.

ÖĞRENCİLER İÇİN ETKİNLİKLER HAZIRLANDI
MEB tarafından hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Okula Uyum Rehberi’nde öğrencilerin okula alışmasını kolaylaştıracak çeşitli uygulama ve etkinliklere yer verildi. Hazırlanan programla çocukların okul ortamını tanımaları ve eğitim sürecine daha rahat adapte olmaları hedefleniyor. Uyum çalışmalarının yalnızca eğitim yılının ilk günleriyle sınırlı tutulmayacağı, öğrencilerin gelişim ve ihtiyaçları doğrultusunda yıl boyunca her ay düzenli olarak çeşitli uyum faaliyetlerinin yapılacağı belirtildi.

KADEMELERE GÖRE HEDEFLER BELİRLENDİ
Okul öncesi öğrencileri: Çocukların okul yaşamına alışmaları ve ailelerin eğitim sürecine daha aktif şekilde dahil olmaları amaçlanıyor. Öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve değerleri günlük yaşamlarıyla ilişkilendirmeleri de hedefler arasında bulunuyor. İlkokul 1’inci sınıf öğrencileri: Yeni öğrencilerin okul binasını, öğretmenlerini, yöneticilerini ve günlük işleyişi tanıması amaçlanıyor. Çocukların okula aidiyet geliştirmeleri ve ihtiyaçlarını öğretmenleriyle rahat şekilde paylaşabilmeleri için uygun ortam oluşturulması hedefleniyor. Ortaokul 5’inci sınıf öğrencileri: İlkokuldan ortaokula geçen öğrencilerin farklı branşlardaki öğretmenleri ve yeni ders ortamlarını tanımaları planlanıyor. Bunun yanı sıra öğrencilerin arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kurmaları, ders çalışma alışkanlıklarını ve sorumluluk bilincini geliştirmeleri amaçlanıyor.


Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.