Gebze’de araç yangını! Alevler kuru otluk alana sıçradı

Gebze Muallimköy Mahallesi’nde park halindeki bir araçta çıkan yangın, yol kenarındaki kuru otlara da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Gebze’de araç yangını! Alevler kuru otluk alana sıçradı
Video için play'e tıklayın

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir araçta başlayan yangın, çevredeki kuru otların da alev almasına neden oldu. Muallimköy Mahallesi’nde yaşanan olayda araç tamamen yanarken, yol kenarındaki otluk alanda da yangın çıktı.

ARAÇ BİR ANDA ALEVLERE TESLİM OLDU
Olay, sabah saatlerinde Gebze Muallimköy Mahallesi’nde meydana geldi. Park halindeki bir araçtan henüz belirlenemeyen bir nedenle duman yükselmeye başladı. Kısa süre içerisinde dumanların yerini alevlere bırakmasıyla araç yangını büyüdü. Araçtan yükselen alev ve kıvılcımların çevreye yayılması sonucu yol kenarında bulunan kuru otlar da tutuştu. Otluk alandaki yangının genişlemeye başlaması üzerine çevredeki vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.

İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ
İhbarın ardından olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekipler, hem araçtaki yangına hem de yol kenarında yayılan alevlere müdahale ederek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan çalışmaların ardından yangının ilerlemesi önlenerek alevler kontrol altına alındı. Ekipler, yeniden alevlenme ihtimaline karşı bölgede soğutma çalışması gerçekleştirdi.

ARAÇTA BÜYÜK HASAR OLUŞTU
Yangının ardından araç kullanılamaz duruma gelirken, yol kenarındaki kuru otluk alan da yangından zarar gördü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

08 Eyl 2026 - 09:47 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.