Arsa satışı için olağanüstü toplanan mecliste Hürriyet yine yok!

İzmit Belediyesi Meclisi bugün SGK’ya olan borçlara karşılık satış yapmak için olağanüstü toplantı fakat İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet meclise yine katılım sağlamadı

Arsa satışı için olağanüstü toplanan mecliste Hürriyet yine yok!
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyesi’nin SGK’ya olan 300 milyon borcu ödenmedi için taşınmazlara haciz konulmuştu. Çıkmaza giren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz haftalarda bolca Ankara trafiği yapmış ve soruna çözüm bulmaya çalışmıştı. Borçlarla ilgili büyük sıkıntı yaşayan İzmit Belediyesi bugün “Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na olan borçlarımıza karşılık teklif edilen ve kurum tarafından uygun görülen taşınmazlarımızın devredilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün 05.12.2023 tarih ve 3342312 sayılı yazısı” maddesi ile meclisi olağanüstü topladı

10 ADET TAŞINMAZ BORÇLARA GİDECEK

 Mecliste 10 adet taşınmazın satışı gündeme geldi. Borçlara karşılık satış yapmak isteyen İzmit Belediyesi meclisten yetki istedi. Önemli bir gündem ile toplanan mecliste İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise yer almadı.

Arsa satışı için olağanüstü toplanan mecliste Hürriyet yine yok!

BAŞKAN MECLİSTE YOK

Mecliste söz alan AK parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, “ İki buçuk senedir meclise gelmeyen başkanın bizi çalıştırmıyorlar diyerek afişleri bile hazırdır belki. Bu kadar önemli ne işi var bilmiyoruz ama. Biz bu konularla alakalı bütün gerekli işlemlerde belediyeye ne gerekiyorsa elimizden geleni yaptık. Yapılandırma olmuştu bu yerler hem belediyenin hem Bekaş’ın borçları yapılandırılmasına rağmen ödenmediğinden dolayı, şu anki SGK’ya ödenecek tutardan 100 milyona yakın bir tutarla bu borç kapanmış olacaktı. Bugünkü mecliste elimizden çıkacak araziler ve bu meclisin maliyeti 300 milyon. Halbuki bu güne kadar bu konulara 5 yıldır maruz kalıyoruz. Bugün başkan yok, sayı eksik ama biz buna rağmen bunu sağlarız sıkıntı yok. Muhtarlarımızla görüşün yeter sayıyı tamamlamak adına destek olacağız“ dedi.

19 Ara 2023 - 15:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.