50 yıl sonra İzmit Körfezi’nde orkinos

Körfezde 50 yıl önce rastlanan orkinos yeniden görülürken, denize salınan balıklar da büyümüş olarak oltalara takıldı

50 yıl sonra İzmit Körfezi’nde orkinos
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık suları kontrolü ve uçakla yapılan denetimlerde deniz kirliliğine neden olan sanayi kuruluşlarıyla gemilere ağır cezaların yazılması İzmit Körfezi’ndeki kirlenmeyi ciddi oranda azalttı. Bu azalmayla son 4 yılda yapılan çeşitli balıklandırma projeleriyle de balık popülasyonunda artış yaşandı. Körfezde yaklaşık 50 yıl önce rastlanan orkinos yeniden görülürken, denize bırakılan çeşitli türdeki balıklar da büyümüş halde oltalara takıldı. Dalgıçlar su altında canlılığı da görüntülerken balıkların fazlalığı dikkat çekti.

50 yıl sonra İzmit Körfezi’nde orkinos

BIRAKILAN TÜRLER DENİZE UYUM SAĞLADI

Çeşitli balıklandırma projeleriyle son 4 yılda İzmit Körfezi’ne bırakılan yaklaşık 24 bin kalkan, levrek ve çipuranın çoğunun denize uyum sağladığı ve büyüdüğü görüldü. 23 Ekim 2020'de denize bırakılan ve bu sırada 150 gram olan kalkan balığının aradan geçen sürede gelişim gösterip 890 grama ulaştığı tespit edildi.

50 yıl sonra İzmit Körfezi’nde orkinos

 

17 Kas 2021 - 13:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.