AK Parti İl Kadın Kolları’nın 6’ıncı olağan kongresi bugün Sekapark’ta bulunan Kocaeli Uluslarası Kongre Merkezi’nde saat 13:30’da yapıldı. Kongreye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcoğlu, Kocaeli Mileltvekili Emine Zeybek, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Koceli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, İstanbul Milletvekili Kurucular Kurulu Üyesi Mihrimah Belma Satır, Genel Başkan Kadın Kolları Başkan Vekili Serpil Kavrak, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Geçmiş Dönem İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Geçmiş Dönem İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, ve Kocaaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir katılım sağladı.
.jpg?)
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN VİDEO MESAJ!
Kongre açılışında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ise şu şekilde: ”AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. AK Parti kurulduğu günden beri kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla her yaştan insanla milletimizin tamamını kucaklamış, tamamının esenliği ve refahı için çalışmış bir partidir. Bununla birlikte AK Parti’nin öncü neferleri hep hanım kardeşlerimiz olmuştur. Kadın Kollarımızın gayreti ve emeği sayesinde 19 yıldır siyasetin zirvesindeki yerimizi koruyoruz. Evlere girip en gencinden en yaşlısına kadar vatandaşlarımızla görüşüp onları AK Partiye oy vermeye ikna eden sizlersiniz.
“AK PARTİ’DE KADINLARIMIZA HER KADEMEDE ÖNCELİK VERİYORUZ”
Her zaman dediğim gibi kale içeriden fethedilir. Sizler hanımları ikna ettiğinizde onlar beylerini ikna etmenin yolunu nasıl olsa bulurlar. Esasen bizim tarihimizde sembol kadınlar hep vardı. Terken Hatunları bilmeden Selçukluyu anlayamayız. Osmanlı Cihan Devleti’nin gerisine baktığımızda Hayme anayı görürüz. Erzurum’da Nene Hatun’u, Adana’da Rahmiye Anayı, Kütahya’da Nazmiye bacıyı rahmetle anmadan İstiklal harbimizi yad etmiş olamayız. Terörle mücadelede göğsünü evlatlarına siper eden nice anayı, öğretmeninden hemşiresine nice kamu görevlisi kadınımızın sergiledikleri cesaret tarihe altın harflerle yazılmıştır. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikilen kadınlarımıza burada bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bütün bu örnekler kadınlarımızı niçin hayatın her alanıyla birlikte siyasette, ticarette hak ettikleri yere ulaştırma mücadelemizi en açık şekilde anlatıyor. AK Parti’de de kadınlarımıza her kademede öncelik veriyor, destek oluyoruz.”
“AK PARTİ DAVASI ADANMIŞLIKLAR DAVASIDIR”
Kongrenin açılışının ardından programa İstiklal marşı ile başlandı. Kongrenin açılışında önerilen divan heyeti oylamaya sunularak kabul edildi. Kocaeli İl Başkanı Yasemin Özdemir açılış konuşmasında; “ Salondaki coşku çok güzel, çok teşekkürler. 14 Ağustos 2001’den beri bu hizmet kervanına katılan tüm dava arkadaşlarım sizleri selamlıyorum. AK Parti Kocaeli Kadın Kolları 6’ıncı olağan il kongresi hayırlı olsun. Değerli yol arkadaşlarım 19 yıldır devam eden bu destanın kadın kahramanları Başiskele’den, Çayırova’dan, Derince’den , Dilovası’ndan, Gebze’den, Gölcük’ten, İzmit’ten, Kandıra’dan, Karamürsel’den, Kartepe’den ve Körfez’den selamlıyorum. AK Parti davası gece gündüz çalışan, adanmışlıklar davasıdır. AK Kadınlar azmiyle bu davayı nakış nakış işleyecektir, liderimizin önderliğinde siyaset yapmaya devam edecektir.
“HEDEFLERE BIKMADAN USANMADAN KOŞACAĞIZ”
Güçlendikçe davamızı da büyüteceğiz. Şehrimizde olan güzellikleri, yapılan projeleri fark etmemek imkansız. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için 2023- 2053-2071 hedeflerine Kocaeli’nin AK Kadınları olarak bıkmadan, usanmadan, büyük bir kararlılıkla koşacağız. Hayme Ananın dediği gibi “Bu dünya oturma yeri değildir” ömrümüz vefa ederse biz de kararlılıkla devam edeceğiz. Kıymetli dava arkadaşlarım, AK Kadınlar ağaçları bahane edip hükümeti düşürmeye çalışanlara karşı tankların karşısına dikilen kadınlardır. HDP il başkanlığı önünde evlat nöbeti bekleyen anaların yanındadır. Hani şair diyor ya “içimde kaynayan bir mahşer var” bu mahşer bir de anaların yüreğinde kaynar. Vatana hizmet yolunda en beklenmedik zamanda evlatlarının şehit haberlerini alan annelere AK Kadınlar olarak hürmetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu davanın bir neferi olmaktan ne kadar mutlu ve gururlu olduğumu kelimelerle anlatamam. Bizim öyle bir liderimiz var ki, diklenmeden dik duran, masaya yumruğunu vuran, adam gibi adam, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan. Hedeflerimizi çizen Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.