Kocaeli’de üretilen o ürün piyasadan toplatılıyor

Kocaeli’de üretilen bir kablo, yapılan inceleme sonrası güvensiz olduğu tespit edildi. Ürün için toplatma kararı alındı.

GÜVENSİZ OLDUĞU BELİRLENDİ

İzmit’te kurulu bulunan Hitit Kablo Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nce üretilen Hitit Marka, BR 880 Trackside Power Supp 1.50 mm2 ACC BS 6500 model kablodan numune alınarak incelendi. Yapılan inceleme sonucunda, kablonun “iletken direnci” deneyi olumsuz sonuçlandı. Bu tespit üzerine ürünün güvensiz/uygunsuz olduğu belirlendi.

TOPLATILMASINA KARAR VERİLDİ

Ürünün piyasaya arzının yasaklanmasına ve toplatılmasına karar verildi. Kablonun, elektrik çarpması ve yangın çıkarma riski taşıması nedeniyle, ellerinde bu ürünü bulunduran kişi veya kurumların Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iade etmeleri istendi.

Gündem Haberleri İçin TIKLAYINIZ...

20 Şub 2020 - 10:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.