İhtiyaç sahibi evleri aydınlatıyorlar!

İzmit Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 M sınıfı öğrencileri öğretmenleri Erdal Evcil önderliğinde okulun bulunduğu mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşların konutlarında elektrikle ilgili yapılması gereken eksiklikleri gideriyor

İhtiyaç sahibi evleri aydınlatıyorlar!
İhtiyaç sahibi evleri aydınlatıyorlar!
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sosyal sorumluluk projeleriyle göz dolduruyor. Bir yandan kök hücre donörü olmak için kan bağışı kampanyaları yapılan okulda şimdi de “Meslek liseliler evleri aydınlatıyor” projesi hayata geçirildi. Elektrik öğretmeni Erdal Evcil önderliğinde 10 M sınıfı öğrencileri, okulun bulunduğu mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşların konutlarında yapılması gereken eksiklikleri gideriyor.

PRATİK YAPIYORLAR

Yardım edilecek vatandaşdan izin alarak öncelikle konutlardaki elektrik sistemiyle ilgili eksiklikleri tespit eden öğrenciler sonrasında ihtiyaç listesi hazırlıyor. Projeye destek veren BeckPollitzer firması ise malzemeleri ücretsiz olarak karşılıyor. Öğretmenleri Erol Evcil öncülüğünde tüm iş güvenliği önlemlerini alan öğrenciler hem vatandaşların elektrik aksamı ile ilgili sıkıntılarını gideriyor hem de önemli bir pratik yapma imkanı buluyor.

YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Öğrenciler kapı zili değiştermeden gerçek tesisat uygulamasına kadar bir çok şeyi yaşayarak öğreniyor. Yapılan çalışmalar sonrası vatandaşlar oldukça mutlu oluyor. Diğer yandan proje sonunda  öğretmen Erol Evcil ve öğrenciler desteklerinden dolayı BeckPollitzer firmasına teşekkür ziyaretinde bulundu.

10 May 2018 - 16:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.