Genel Başkan Yardımcılarıyla görüşen Erenkaya, “Ön seçim yaparsanız ben aday adayı olacağım, ön seçim yoksa ben yokum dedim kendilerine” ifadesini kullandı.
ATAMA DEĞİL ÖNSEÇİM
CHP Genel Başkan Yardımcıları ile yaptığı görüşmeden sonra Erenkaya, “Tarihi bir seçime gidiyoruz. Ancak Kocaeli’de hiçbir şey belli değil. Adaylarımız nasıl belirlenecek, hangi yöntemlerle belirlenecek. Seçmen bizden ne istiyor, hiçbir şey belli değil. 31 Mart yerel seçimleri partimiz için bir dönüm noktasıdır. Kocaeli’ de en az 3-5 belediye kazanmamız gerek. Bunu başaramazsak başka hiçbir dönem Kocaeli’de seçim alamayız. Adaylarımızı atama ile değil, tüm partililerin ortak görüşü olan ön seçimle atayalım. Genel Merkez yöneticilerine tüm bunları anlattım. Beni haklı buldular. Gereğini de yapacaklarını belirttiler” dedi.
NEREDE HİZMET EDEBİLİYORSAM...
’Ön seçim kararı alınması halinde partiye her türlü katkı ve hizmeti verebileceğini söyleyen Erenkaya, adının hem Büyükşehir’e hem de İzmit belediye Başkan adaylığına geçtiğini söyledi. Erenkaya, “Parti büyüklerimize de anlattım. Ön seçim yapılması halinde beni istediğiniz alanda ben varım dedim. Bana ‘Sen Büyükşehir adayımız için ön seçime gir deseler girerim. İzmit için ön seçime gir deseler oraya da girerim. Partime nerede hizmet edebiliyorsam ben orada varım. Ancak tek talebim ön seçim. Tüm üyelerin oluruyla ben elimi taşın altına koyacağım” şeklinde konuştu.
CİDDİ ADIMLAR ATARIM
Yerel seçimde sadece parti çatısı altında seçime girmenin yeterli olamayacağını da söyleyen Erenkaya, yerelde her kesimde oy alabilecek bir ortak akıl üzerinde partiyi oturtmak gerektiğini belirtti. Erenkaya, “Yerel seçimde Saadet partisi, İYİ parti ve diğer partilerle yerel ittifaklar yapmak en doğru hamle olur. Sadece CHP olarak seçime girersek istediğimiz, hayal ettiğimiz hedefe ulaşamayız. Ön seçim yapılırsa ve ben aday olursam ittifak yapacak ciddi adımlar atarım” dedi. Erenkaya, yerel seçime henüz uzun bir zaman olduğunu, bu süre içerisinde en iyi adayın belirleneceğine inandığını söyledi.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.