İzmit’te 2 saatte metrekareye 62 kg yağış düştü

Sabahın erken saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış sonrasında İzmit’te metrekareye 62 kilogram yağış düştüğü açıklandı

İZMİT SAĞANAK YAĞIŞ 

Kocaeli’de gece saatlerinde başlayan ve sabah 07:00-09:00 saatleri arasında etkisini arttıran sağanak yağmurda metrekareye 62 kg yağış düştü. 2 saat süre boyunca şiddetini arttıran sağanak yağış Bulvar, Yahyakaptan, Alemdar ve Sanayi ile diğer yağmursuyu terfi merkezleri tam kapasite ve eksiksiz çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen radar görüntüleri, anlık olarak İSU SCADA Kontrol Merkezi teknik ekipleri tarafından takip edilerek yağış öncesi tüm gerekli tedbirler alındı.

BÖLGESEL BAZLI 

Takip sonrası bölgedeki yağmursuyu terfi merkezi pompalarının devreye alınma süresi erkene çekilerek yaşanılacak taşkınların önüne büyük oranda geçildi. Yağış süresince terfi merkezi pompalarının tam kapasite ve eksiksiz çalışmasına rağmen, metrekareye 62 kg yağış düşmesiyle bölgesel olarak bazı noktalarda su taşkınları meydana geldi.

08 Tem 2020 - 14:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.