Medine Sakin'in yaşaması için 86 bin liraya ihtiyaç var

Kocaeli Çayırova ilçesinde, yaşayan 13 yaşındaki Medine Sakin, 5 yıl önce kalbi durduğu için beynine oksijen gitmedi ve yatağa mahkum oldu. Medine’nin tedavi olması için kök hücre tedavisi olması gerekiyor

Medine Sakin'in yaşaması için 86 bin liraya ihtiyaç var
Medine Sakin'in yaşaması için 86 bin liraya ihtiyaç var
Haber albümü için resme tıklayın

KALBİ DURDU YATAĞA BAĞLI KALDI

Kocaeli Çayırova ilçesinde ikamet eden Bahattin ve Emine Sakin çiftinin 8 yaşındaki çocukları Medine Sakin, 8 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonrası Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp yetmezliği teşhisi konulan Medine’nin yaklaşık 3 ay sonra evde kalbi durdu. Medine tekrar hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelerin ardından hayata döndürülen Medine'nin oksijen gitmediği için beyni hasar gördü. Yatağa mahkum kalan Medine şu an yaşadığı böbrek ve mide sıkıntısı nedeniyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. 

86 BİN DOLAR LAZIM

Kızının tedavisi için 86 bin dolar gerektiğini belirten Bahattin Sakin, "Kızımın kök hücre tedavisi için uğraşıyorum. Çocuğumun Ukrayna'nın Kiev şehrinde bu tedavinin yapılabileceğine ve 86 bin dolar gibi bir maliyetinin olduğu söylendi. Gereken işlemleri yaptırdım. Şu anda bu süreci beklemek gibi kızımın yeterli zamanı yok, gerçekten kötü durumda. Benim çocuğum 5 senedir bu halde, artık dayanacak gücüm kalmadı" diye konuştu. 

'YARDIM BEKLİYORUM'

Bahattin Sakin yardım isteyerek, şöyle konuştu:  "Doktorlar çocuğumun kök hücreye uygun olduğunu ve tedavisinin yapılabileceğini söylediler. Ancak söylenen meblağlar çok yüksekti. Ben çocuğumun benim ellerimde çaresizce ölmesin istiyorum. 'Çocuğun yaşamaz fişini çekin' dediler, ben bir baba olarak bunu yapmadım, sonuna kadar da mücadele verdim. Devlet büyüklerime sesleniyorum, Allah rızası için bu çocuğun elinden tutun ne gerekiyorsa yapın. Benim elimde yok avucumda yok. Ben bir baba olarak yardım bekliyorum."

Kocaeli asayiş haberleri için tıklayınız

21 Tem 2019 - 13:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.