İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:
KASIM AYINDA İKİNCİ 100 GÜNLÜK İCRAAT PROGRAMI
"Öncelikle 100 günlük icraat programı genel hatlarıyla ele alındı. Kasım ayı içerisinde de ikinci 100 günlük icraat programı açıklanacak. Cumhurbaşkanımız bizzat projeleri takip etmekteler. Bunların zamanlı şekilde hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor.
"TÜRK EKONOMİSİ GÜVEN VEREN BİR EKONOMİ OLMAYA DEVAM EDECEK"
Bu noktada özellikle ekonomiyle ilgili de Hazine ve Maliye Bakanımızın da bir sunumu oldu. Türkiye'deki pozitif yatırım ortamının devam ettiğini tekrar ifade etmek istiyorum. Türk ekonomisi, uluslararası yatırımcılara güven veren bir ekonomi olmaya devam etmektedir.
Bildiğiniz gibi ikinci çeyrek büyümemiz de 5.2 oranında geldi. Bu da Türk ekonomisin bütün bu zorluklara, dışarıdan ve içeriden başka yerlerden gelen olumsuz etkilere rağmen Türk ekonomisinin büyümeye, üretmeye devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde de Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün ekonomi yönetimimizin bu konuyla ilgili alacağı tedbirler, temaslar da devam edecek.
"BU TÜRBÜLANS GİBİ GÖRÜNEN DÖNEM DE KISA SÜREDE AŞILACAK"
Bildiğiniz gibi BM Genel Kurulu münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın bir New York Amerika ziyareti olacak. Orada da öncesinde ve güvenlik kurulu esnasında da yatırımcılarla bir takım görüşmeleri olacak. Bakanlarımızın yatırımcılarla, CEO'larla görüşmeleri devam edecek.Türk ekonomisiyle ilgili bir panik havasının olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Bu türbülans gibi görünen dönemin de kısa sürede aşılacağından biz eminiz.
YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE ALINAN TEDBİRLER
Öncelikle güvenlik noktasında, bütün öğrencilerimizin güvenli ve huzur içerisinde yeni eğitim yılına başlaması için Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız arasında bir çalışma yapıldı. Güvenlik görevlilerinin görevlendirilmesi noktasında gerekli bütün tedbirler alındı. Pazartesi gününden itibaren yeni güvenlik önlemlerini göreceğiz. İki bakanlığımızın çalışmaları somut olarak görülecek.
60 BİN TEMİZLİK, 20 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ...
Bunun yanında yine Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesiyle ilgili bir çalışma başlatıldı. Bunlar özellikle, okullarımızın temizliği konusunda önemli bir ihtiyaçtı aslında. Bu da tamamlanma aşamasına girmiş durumda.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.