Chp Milletvekili Hürriyet, asgari ücretle ilgili konuştu

CHP Milletvekili Hürriyet, İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde mecliste konuştu. CHP Milletvekili Hürriyet konuşmasında, “Asgari ücretlilerin sürüneceği değil, geçineceği bir ücret belirlenmeli” ifadelerinde bulundu.

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde mecliste yaptığı konuşmasında asgari ücretlilerin durumlarının göz önüne alınarak bir sonuç çıkmasını istedi.

‘SÜRÜNECEĞİ DEĞİL, GEÇİNECEĞİ BİR ÜCRET BELİRLENMELİ’

Milletvekili Hürriyet yaptığı konuşmasında, “7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren ve asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün yapacak. Mevcut asgari ücret geçim ücreti olmaktan çıktı ne yazık ki. Asgari ücretlilerin eline ay sonu toplam 1.603 lira geçiyor. Bu para dört kişilik bir ailenin bırakın geçinmesine, hayatta kalmasına ancak yetiyor. 1 milyon 800 bin kişinin asgari ücretin altında maaş aldığını da düşünürsek ülkenin sosyal adalet bakımından ne büyük çıkmazda olduğunu da görmüş oluruz. Asgari ücret belirlenirken kesinlikle dört kişilik bir ailenin sürüneceği değil, geçineceği bir ücretin belirlenmesi, 7 milyon çalışanın unutulmaması ve asgari ücretteki vergi yükünün mutlaka kaldırılması gerekiyor” dedi.

06 Ara 2018 - 11:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.