Markette tarihi geçmiş ürünler bulundu

Şehir merkezinde yapılan denetim sırasında bir markette tarihi geçmiş  meyve sularına rastlanıldı. Belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarihi geçmiş meyve sularına imha etmek üzere el koyarken işletme sahibi hakkında da yasal işlem yaptılar.

Kocaeli İzmit'te  yapılan denetim sırasında bir markette tarihi geçmiş  meyve sularına rastlanıldı. Belediyenin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri tarihi geçmiş meyve sularına imha etmek üzere el koyarken işletme sahibi hakkında da yasal işlem yaptılar. Denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyleyen Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin "Biz belediye olarak denetimlerimize devam ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Aslında en büyük denetici  müşteridir. Vatandaşlar aldıkları ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka baksınlar, reyondaki  etiket fiyatı ile kasadaki fiyatları kontrol etsinler. Her hangi bir olumsuzlukta mutlaka bize haber versinler. Tüketiciler ne kadar duyarlı olursa, kötü niyetli satıcıların sayısı da o kadar  azalacaktır" dedi.

RUHSAT KONTROLLERİ DE YAPILIYOR

Ergin, şehrin dört bir yanında ruhsat denetimlerinin de sürdüğünü ifade ederek " ekiplerimiz sadece etiket, hijyen, temizlik, ürünün son kullanma tarihi kontrolü yapmıyor. Ayrıca işyerlerinin ruhsatlı olup olmadıklarına da bakıyorlar. Ruhsatsız faaliyet gösteren işyerleri hakkında yasal işlem yapıyor. Halen ruhsat almadan faaliyet gösteren işletmeler en kısa sürede  işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını alsınlar" uyarısında da bulundu.

25 Eyl 2018 - 09:59 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.