CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Rtük 'ense patlatma' kurumu haline geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, RTÜK tarafından jet hızıyla verilen skandal kararlara büyük tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şu ifadeleri kullandı;

“Haber alma özgürlüğü ölçütünü kendilerine yapılan eleştiriler ile belirleyen iktidar maşası RTÜK skandal bir karara imza atmıştır. Kürsü başından verilen emirle jet hızıyla yaptırıma giden RTÜK tarafından FOX TV’ye 3 gün haber yayın yasağı, HALK TV’ye 80 bin TL para cezası ve HALK Arenası programına 5 hafta yayın durdurma yasağı getirilmiştir.

ENSE PATLATMA KURUMU HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Yandaş medyanın küfür dolu yayınları, gazetedeki manşetlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hakaretlerini canlı yayında arsızca sürdürenleri, toplumu kendi gibi düşünmeyenlere karşı linç girişiminde bulunma çağrılarını sürmanşetten girenleri görmeyen RTÜK tam da birilerinin istediği gibi ‘Ense patlatma’ kurumu haline dönüştürülmüştür. Grup Başkan vekilimiz Özgür Özel’e karşı devam eden linç girişimi ve susturma çabaları da bundan ibarettir. Herkesi tek tip düşünceye sokma çabasında olan bu haksız baskı ve yıldırma çalışmalarını şiddetle kınıyorum. Böylesi bir dönemde onuruyla gazetecilik mesleğini sürdüren herkesin yanında olduğumuzu, haklarını her daim koruyacağımızı belirtmek istiyorum.”

27 Ara 2018 - 15:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.