CHP İzmit , kurultay için Ankara'da

CHP 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara’da gerçekleştirilecek. İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya da beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve kurultay delegeleriyle birlikte Ankara’ya gitti.

CHP 36. Olağan Genel Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu’nda başlıyor. Ana teması ‘Adalet ve Cesaret’ olan belirlenen kurultay iki gün sürecek. Kurultayın ilk gününde genel başkanlık, ikinci gününde ise 60 kişiden oluşacak olan Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri için seçim gerçekleştirilecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olduğu kurultayda Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, Yargıçlar ve Savcılar Birliği eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da aday adaları arasında yer alıyor. Aday adayları delegelerin yüzde 10’unun imzasını alması halinde genel başkanlığa aday olabilecek.

KOCAELİ DELEGELERİ

Kurultay için CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın da aralarında bulunduğu kurultay delegeleri; Türkan Çimen, Nihat Değer, Turan Dumlu, Nilgün Düzen, Gülay Eyisabuncular, Yaprak Fidancı, Mehmet Kaçar, Mehmet Hilal Kaplan, Ali Kara, Durmuş Karaboğa, Nezire Karakadılar, Selahattin Kaya, İrfan Keskin, Sinem Koç, Nuri Paşa, Birol Sağlam, Alpaslan Seymen, Yakup Törk, Yılmaz Uçak, Selman Yıldırım, Musa Yılmaz Ankara’ya gitti. Yaklaşık 10 bin kişinin davet edildiği kurultaya delegelerin dışında, İzmit ilçe yönetimi, gençlik ve kadın kolları üyeleri de ilgi gösterdi. Çoğu partili dün akşam saatlerinde Ankara’ya gitti.

03 Şub 2018 - 11:13 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.