Körfez Belediyesi’nden oda seçimleri açıklaması: “Tamamen gerçek dışıdır”

Körfez Belediyesi, oda seçimleri üzerinden kurum ve çalışanlarını şaibe altında bırakmaya yönelik iddialara tepki gösterdi

Körfez Belediyesi, ilçede devam eden oda seçimleri üzerinden belediye yönetimi ve personelini zan altında bırakmaya yönelik söylemlerle ilgili kamuoyuna yazılı açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, mevzuat kapsamında sürdürülen rutin işlemlerin oda seçimleriyle bağlantılı gösterilmesine tepki gösterildi. Belediye tarafından paylaşılan açıklamada, gündeme getirilen söylemlerin herhangi bir belge veya somut bilgiyle desteklenmediği ifade edildi. Söz konusu iddiaların kamuoyunda yanlış bir algı oluşturma amacı taşıdığı savunuldu.

“TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR”
Körfez Belediyesi, seçim süreçleri üzerinden kuruma yönelik şaibe oluşturulmaya çalışıldığını belirterek iddialara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Körfez Belediyesi’ni oda seçimleri üzerinden şaibe altında bırakmaya yönelik ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışıdır. Belediyemizin rutin ve mevzuata uygun iş ve işlemlerini seçimlerle ilişkilendirmeye çalışmak, gerçekleri çarpıtmaktan ve kamuoyunda algı oluşturmaya çalışmaktan başka bir anlam taşımamaktadır.”

“MECLİS ÜYELİĞİ SORUMLULUK VE CİDDİYET GEREKTİRİR”
Açıklamada, herhangi bir somut dayanak ortaya konulmadan yapılan değerlendirmelerin belediye ve çalışanları açısından kabul edilemez olduğu belirtildi. Meclis üyelerinin görev ve sorumluluklarına da dikkat çekilen açıklamada, sosyal medya üzerinden dile getirilen iddialara ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmayan kişisel değerlendirmelerle belediyemizin ve çalışanlarımızın zan altında bırakılmasını kabul etmiyoruz. Meclis üyeliği, duyumlarla veya sosyal medya üzerinden mesnetsiz iddialar üretme makamı değil; sorumluluk ve ciddiyet gerektiren bir görevdir. Kamuoyunun gerçek dışı iddialara itibar etmemesini önemle rica ederiz.”

15 Eyl 2026 - 09:50 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.