CHP'de yaşanan siyasi gelişmeler ve Özgür Özel tarafından kurulan YENİ Parti'ye yönelik geçiş sürecinin başlaması, Kocaeli'deki parti örgütlerinde görev yapan çalışanların durumunu da gündeme taşıdı. İl ve ilçe teşkilatlarında uzun süredir görev yapan personelin bundan sonraki süreçte işlerine devam edip etmeyeceği ve maaşlarının nasıl karşılanacağı konusunda henüz net bir açıklama yapılmadığı belirtildi.
GÖZLER PARTİ ÇALIŞANLARININ DURUMUNA ÇEVRİLDİ
CHP'de yaşanan yönetim tartışmaları ve parti içerisindeki ayrışmanın ardından Kocaeli teşkilatlarında da hareketlilik yaşanırken, il ve ilçe örgütlerinde çalışan personelin geleceği belirsizliğini koruyor. Özgür Özel'in yeni parti yapılanması kapsamında Kocaeli'deki teşkilatların geçiş sürecine yönelik hazırlıklarını sürdürdüğü belirtilirken, CHP bünyesinde çalışan personelin nasıl bir süreç yaşayacağı konusunda açıklama yapılmadığı ifade edildi. İl başkanlığı ile İzmit ve diğer ilçe örgütlerinde sekreterlik ve çeşitli görevlerde bulunan çalışanların, yöneticilerin istifa sürecinin yaklaşmasıyla birlikte geleceklerine ilişkin endişelerinin arttığı öğrenildi.
“KİMSE AÇIKLAMA YAPMADI”
Yıllardır CHP teşkilatlarında görev yaptıklarını belirten çalışanlar, yaşanan siyasi gelişmelere rağmen kendilerine çalışma koşulları ve gelecekleri hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ifade etti. Çalışanlar, yaşadıkları belirsizliği şu sözlerle dile getirdi: “Biz yıllardır bu partiye emek veriyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz ve büyük bölümümüz asgari ücret alıyor. Şu anda mevcut ilçe yöneticileri Çarşamba günü istifa edecek. İl Perşembe günü istifa edecek. Ama bize kim maaş verecek, biz nerede çalışacağız kısmında bir bilgi yok.
ÇALIŞANLARIN TEPKİSİ: “KİM EL UZATACAK?”
Parti teşkilatlarında görev yapan çalışanlar, yöneticilerin değişmesi veya farklı bir siyasi yapılanmaya geçilmesi halinde kendi çalışma durumlarının ne olacağını öğrenmek istiyor. Özellikle maaş ödemeleri, iş akitlerinin devam edip etmeyeceği ve olası bir işten çıkarma durumunda haklarının nasıl korunacağı konusunda belirsizlik yaşandığını belirten çalışanlar, yetkililerden açıklama bekliyor. Çalışanlar yaşadıkları endişeyi şu ifadelerle aktardı: “CHP genel merkezi bizimle iletişime geçmedi. Yani işten mi çıkartılacağız, işimize devam mı edeceğiz. Maaşlarımızı nereden alacağız? Bunların hiç biri belli değil. Ne genel merkez ne de istifa eden yöneticilerimizden bize bir el uzatan olmadı. Biz buradan aldığımız paralarla evlerimizi geçindirmeye çalışıyoruz, çocuk okutuyoruz. İşten mı çıkartılacağız, yoksa işimize devam mı edeceğiz bunu bilmek istiyoruz. CHP genel merkezi bizimle çalışmazsa tazminatlarımızı kim verecek?” Kocaeli'deki parti çalışanları, yaşanan siyasi sürecin kendi çalışma hayatlarını doğrudan etkilememesi ve mevcut belirsizliğin giderilmesi için CHP yönetiminden net bir açıklama yapılmasını bekliyor.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.