Sapanca Gölü'ne can suyu: 15 günde 800 bin metreküp su aktarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği yeni projeyle, Sapanca Gölü'ne alternatif su takviyesi başladı. İlk etapta aylık 2,4 milyon metreküp su iletim kapasitesine sahip sistemin ilerleyen dönemde iki katına çıkarılması planlanıyor.

Sapanca Gölü'ne can suyu: 15 günde 800 bin metreküp su aktarıldı
Sapanca Gölü'ne can suyu: 15 günde 800 bin metreküp su aktarıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şehrin en önemli su kaynağı olan Sapanca Gölü'nü korumaya yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Daha önce yer altı su kaynakları, kayıp-kaçakla mücadele ve Ballıkaya Barajı İsale Hattı projelerini yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Mollaköy Göleti'nden sağlanan suyu yeni iletim hattı ve pompalarla Sapanca Gölü'ne ulaştırdı. Yapılan temizlik ve altyapı çalışmaları neticesinde 7 kilometrelik güzergâhtan geçen su, Sapanca Gölü'ne akmaya başladı. İlk etapta aylık 2 milyon 400 bin metreküp su iletim kapasitesine sahip sistemin, gölün ihtiyaç durumuna göre kapasitesinin iki katına çıkarılması hedefleniyor.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu ve ilgili daire başkanları ile birlikte çalışmanın yürütüldüğü sahada incelemelerde bulundu. Ekiplerden teknik detaylar hakkında bilgi alan Başkan Alemdar, göle katkı sağlayacak her kaynağı değerlendirdiklerini ifade etti.Sapanca Gölü'ne can suyu: 15 günde 800 bin metreküp su aktarıldı

"15 GÜNDE 800 BİN METREKÜP SU SAPANCA GÖLÜ'NE ULAŞTIRILDI"

Sistemin 15 gündür aktif olarak çalıştığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Tüm parametrelerini titizlikle takip ettiğimiz bu sistem sayesinde Sapanca Gölü'ne günde minimum 80 bin metreküp su ulaştırıyoruz. Yaklaşık 15 gündür aktif olarak çalışan sistemle bugüne kadar 800 bin metreküp suyu Sapanca Gölü'ne kazandırdık. Sağlanan bu ilave su miktarıyla yaklaşık 160 bin abonemizin günlük su ihtiyacına karşılık gelecek bir kazanım elde ediyor, özellikle yaz aylarında yaşanan su stresinin azaltılmasını hedefliyoruz" dedi.Sapanca Gölü'ne can suyu: 15 günde 800 bin metreküp su aktarıldı

12 Tem 2026 - 16:23 - Gündem

Muhabir  Iha Ajans


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.