Büyükelçi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirildi

Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti. Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Büyükelçi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değiştirildi
Haber albümü için resme tıklayın

Dışişleri Bakanlığı'nda önemli değişiklikler yaşandı.  Lefkoşa Büyükelçisi  Metin FeyzioğluCHP lideri  Özgür Özel'i karşılamaması ve elçilikten görevli göndermemesi nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Feyzioğlu, bu durumun ardından  Prag Büyükelçiliği'ne atandı. Yerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi. Prag Büyükelçiliği görevini daha önce Egemen Bağış yürütüyordu; ancak Bağış'a  yeni bir görev verilip verilmediği henüz belirsizliğini koruyor.

NE OLMUŞTU?

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinlikleri için adada bulunan Özgür Özel, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'na tepki göstermişti. Özel, "Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa, bu  Türkiye'nin büyükelçisinin sorumluluğundadır. Bu durum, meslekten gelmemenin ve bulunduğu makamı hazmedememenin bir sonucudur. Rahatsızlığımızı resmi olarak Dışişleri Bakanlığı'na ileteceğiz," demişti.

FEYZİOĞLU'NUN SAVUNMASI

Feyzioğlu ise gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği yanıtta, karşılamanın görevleri arasında olmadığını belirtti. Resepsiyonda kabine üyeleriyle ilgilendiği için Özgür Özel'i göremediğini ifade eden Feyzioğlu, "Büyükelçiliğimiz hiçbir partiyi karşılamadı. Tüm partilerin karşılaması KKTC Meclisi tarafından yapıldı. Biz TBMM'nin gönderdiği heyetleri parti ayrımı yapmaksızın karşıladık," şeklinde konuştu.

Kaynak: Sondakika.com

27 Tem 2024 - 16:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.