İzmit Belediyesi’nden çöp birikmesine ilişkin açıklama

İzmit Belediyesi, Serdar Mahallesi’nde çöp birikmesi iddiaları hakkında bir açıklama yayınladı

İzmit Belediyesi’nden çöp birikmesine ilişkin açıklama
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Belediyesi, son günlerde bazı medya organlarında Serdar Mahallesi ile ilgili olarak ortaya atılan çöp birikmesi iddiaları hakkında bir açıklama paylaştı. Belediyenin yayınlamış olduğu açıklama şu şekilde:

“Saygıdeğer İzmit halkı Son günlerde bazı medya organlarında Serdar Mahallesi ile ilgili olarak ortaya atılan çöp birikmesi iddiaları hakkında kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki; söz konusu haberlerde belirtilen 5 günlük çöp birikmesi iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kentimizin tüm mahallelerinde olduğu gibi Serdar Mahallemizde de çöpler bir program dahilinde ve günlük olarak alınmaktadır.

ÇÖPLERİ KASITLI OLARAK ATAN  ARAÇ GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Ancak çıkan haber sonucu Serdar Mahallemizdeki belirtilen alanı güvenlik kameraları aracılığıyla inceleyen ekiplerimiz, çöplerin sadece birkaç saat içinde bölgeye bırakıldığını tespit etmiştir. Belirtilen saatlerde bir aracın alana gelerek büyük miktarda çöp bıraktığı belirlenmiştir.

"TEMİZLİK İŞLERİ BÖLGEYİ TEMİZLEDİ"

İzmit Belediyesi olarak, bu tür kasıtlı çöp bırakma olaylarına karşı gerekli önlemleri almaktayız ve bu olayın üzerine gitmekte kararlıyız. Olayın belediyemize intikal etmesi üzerine, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz durumu hızlı bir şekilde müdahale ederek, bölgeyi temizlemişlerdir.

Serdar Mahallesi’nde yaşanan son olay, çevreye duyduğumuz saygı ve sorumluluğun, bireysel eylemlerle ne kadar hızlı bir şekilde bozulabileceğini göstermektedir.

Bu tür olaylar, yalnızca çevreyi kirletmekle kalmaz, aynı zamanda toplumsal huzurumuzu ve birlikteliğimizi de tehdit eder. Bu sebeple, tüm İzmitlileri, çevreye karşı gösterilmesi gereken saygı ve sorumluluğu taşımaya ve bu tür olayları bildirmeye davet ediyoruz.

"BİLİNÇLİ VE KASITLI OLARAK KİRLETİYORLAR"

Belli bir grubun veya bireylerin, kent halkını rahatsız ederek, sosyal huzursuzluk yaratmaya yönelik bilinçli ve kasıtlı eylemleri olduğu düşüncesindeyiz. Alınan güvenlik kamerası görüntüleri de bu düşüncelerimizi de doğrulamaktadır.

Bu bağlamda, olayın aydınlatılması ve faillerin bulunması adına gereken tüm yasal süreçler başlatılmıştır. Belediyemiz, şehrimizin temizliği ve halkımızın huzuru için bu tür olayları yakından takip etmekte ve gerekli tüm adımları atmaktadır. Son olarak, Serdar Mahallesi’nde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ve İzmit halkına, bu tür menfur olaylar karşısında birlik ve beraberlik içinde olmaya ve İzmit Belediyesine gereken bilgileri vermeye çağırıyoruz. Bu sayede, birlikte daha temiz, huzurlu ve yaşanabilir bir İzmit yaratabiliriz.

İzmit Belediyesi olarak, tüm İzmit halkına ve basın mensuplarına bu konuda gösterdikleri anlayış ve işbirliği için teşekkür ederiz.”

12 Eyl 2023 - 15:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.