Büyükakın ile Taşdemir arasında gerginlik: Haddinizi bilin

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve CHP Grup Başkanvekili arasında gerginlik yaşandı.

Büyükakın ile Taşdemir arasında gerginlik: Haddinizi bilin
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclisi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi. Meclis toplantısında 92 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste denetim komisyonu raporu sunuldu. CHP’li meclis üyesi Mehmet Nuri Paşa denetim komisyonu raporu hakkında şu ifadeleri kullandı;

ÇOK EKSİK BİLGİLER VAR

“10-15 günlük araç kiralamalarda genellikle aynı firmalar tercih edilmiş. Bazı zamanlarda telefonla fiyat alınmış. Kongre merkezinde kullanılmak üzere mobilya alınımış, ile 77 adet alım yapılmış. Alım yapılan firma zarf ile teklif verirken yan teklifler telefon üzerinden yapılmış. Bu ne kadar doğru sormak istiyorum. Faturalarda yazılım şekilleri bilmece özelliğine sahip. Bazı firmalar özellikle düşük ya da yüksek fiyat veriyor. İhalelerde böyle firmaları tercih etmeme lüksüne sahibiz. Mal alımlarında teklif sayılarını çoğaltmalıyız. Hem iş kalitesi çoğalır. Üst geçitler ile ilgili bir ihale vardı. Yürüyen merdiven ve asansörlerde doğrudan temin yapmışız. Bunları ihale yoluyla yapabilirdik. Kopyala yapıştır usulü ihalelere denk geldim. Mega kentiniz. Mutlu bir kent… Evet ben de seviyorum bu kenti ama proje ağırlıklı firmaları Ankara’dan tercih etmişiz. Kocaeli’de böyle firmalar yok mu? Birçok firmadan teklif almalıyız. Çok eksik bilgiler var” dedi.

Büyükakın ile Taşdemir arasında gerginlik: Haddinizi bilin

“KİMSENİN KİMSEDEN HABERİ YOK”

Büyükakın ise “İsteyip de alamadığınız bir bilgi var mı?” dedi.

Mehmet Nuri Paşa ise yanıt olarak “Biz notlarımızı alıyoruz. Belirtiyoruz. Ama kimsenin kimseden haberi yok” dedi.

Büyükakın ise “Kasıtlı olarak yapılan bir şey var mı? Yağmurluk alındı dediniz. Sanki her yere yağmurluk alındı. Geçen senede ceset torbasını diye tutturdunuz. Söylediğiniz gibi çıkmadı” dedi.

“HADDİNİZİ BİLİN”

Taşdemir’in raporu sununa Mehmet Nuri Paşa’ya devam edin demesinin ardından mecliste gerginlik yaşandı.

Büyükakın, “Engin Bey siz mi yönetiyorsunuz meclisi. Lütfen ya haddinizi bilin. Meclisi ben yönetiyorum, sen değil” dedi.

“ADALETLİ DAVRANIN MADEM”

Taşdemir ise “Siz kesilmesin dediniz diye dedim. Arkadaşlar da lafı kesiyor. O zaman herkes haddini bilsin. Siz de adaletli davranın madem” dedi.

Büyükakın ise “Siz kendi meclislerinize bakın. O zaman görürsünüz adaleti. Alıp kağıdı konuş konuş. Bırakın” dedi.

13 Nis 2023 - 15:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.