İzmit’te geniş bir kesim tarafından tanınan, uzun yıllardır siyasette yer alan Yadullah Aktaş milletvekili aday adayı oldu. İzmit Belediyesi Müfettişi görevinden istifa eden Yadullah Aktaş, İYİ Parti il binasında adaylık açıklaması gerçekleştirdi.
Aktaş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“45 yaşındayım. İzmir’de üniversite eğitimi aldım. 2006 yılından beri Kocaeli’de ikamet etmekteyim. 2019 yılından itibaren İzmit belediyesinde müfettiş olarak görev yapıyordum. Eğitimin ömür boyu olması gerektiğini düşündüğüm için eğitimime devam ettim. Ekonomi ile ilgili eğitim aldım. Çakma ekonomist değil ama…
BU ÜLKEYİ KALKINDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ
Neden aday oldunuz derseniz ise bu memleket bana hayallerimi verdi. Birikimlerimi bu memleket için harcamaya adayım. Neden İYİ parti dersek ise 20 yıllık iktidar sonunda geldiğimiz noktada bir teyzenin 5ten sonra pazara meyve toplamasına dur demek için İYİ parti. Kira artışlarına dur demek için İYİ partideyim. Bu düzene baş kaldırmak için İYİ partideyim. Mustafa Kemal’e karşı duranlara, karşı durmak için İYİ partideyim. Demokrasi dediler ama sosyal medyadan paylaşım yapmaktan korkulan bir döneme geldik. Baş kaldırmak için İYİ partideyim. Genel başkanımıza yoldaş olmak için İYİ partideyim. Bu ülkeyi kalkındırmak içim yola çıkıyoruz” dedi.
YADULLAH AKTAŞ KİMDİR?
1977 Kars doğumlu, İktisat Fakültesi mezunudur. İşletme Yüksek Lisansı ve Siyaset Bilimi Yüksek Lisansı mezunu olup Siyaset Bilimcidir. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji son sınıf okumakta. 17 yıl Maliye Bakanlığı bünyesinde Milli Emlak Denetmeni, bir dönem kendi şirketinde Gayrimenkul değerleme Uzmanı, şirket Genel Müdürü olarak görev yaptı Bürokrasiye Milli Emlak Denetmeni olarak dönüş yaptı ve 2019 yılından bu yana İzmit Belediyesi Müfettişi olarak görev yapmakta. 2014 yılında Meclis Üyesi adayı olarak aktif siyasete girdi ancak seçilemeyince memuriyete dönüş yaptı. MHP'de Siyaset ve Liderlik okulu 4. Dönem (2010 yılı) mezunu. Evli ve Atahan ile Batuhan isminde iki oğlu bulunmaktadır.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.