Derince'de 2 bin 538 çocuğa yüzme eğitimi

Derince Belediyesi’nin ilçedeki birinci sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinin başlamasıyla birlikte 2 bin 538 öğrenci havuzla buluştu

Derince'de 2 bin 538 çocuğa yüzme eğitimi
Haber albümü için resme tıklayın

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde çocuklara ve gençlere yönelik projelerin bir bir hayata geçtiği ilçede spor alanında yapılan çalışmalar da örnek oluyor. Onlarca spor branşında düzenlenen kurslarla ilçe gençliğine katkı sunan Derince Belediyesi bu kez çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Derince Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattığı ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında ilçe genelindeki okulların birinci sınıflarında eğitim gören 2 bin 538 öğrenci havuzla buluştu. Başkan Aygün’ün 'Yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın' diyerek başlattığı proje kapsamında eğitimler Derince Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleşiyor.

Derince'de 2 bin 538 çocuğa yüzme eğitimi

Derince'de 2 bin 538 çocuğa yüzme eğitimi

UZMAN ANTRENÖRLER

Öğrencilerin belirlenen program doğrultusunda Derince Belediyesi’ne ait araçlar tarafından okullarından alınarak düzenli olarak servis ihtiyacının karşılandığı proje üç ay boyunca devam edecek. Uygulama kapsamında havuzla buluşan öğrencilerin boneleri de Derince Belediyesi tarafından karşılanıyor. Işıl Bozca Spor Merkezi ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nün uzman antrenörleri nezaretinde verilen eğitimler ile Derince genelinde yüzme bilmeyen çocuğun kalmaması hedefleniyor. Havuzda gerçekleşen antrenmanları takip ederek öğrenciler, velileri ve öğretmenleri ile bir araya gelen Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, projenin yaz döneminde mahallelerde kurulacak açık havuzlarda devam edeceğini müjdeledi.

 

Derince'de 2 bin 538 çocuğa yüzme eğitimi

 

Derince'de 2 bin 538 çocuğa yüzme eğitimi

25 Mar 2022 - 11:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.