Kocaeli'de yağmursuyu hatları temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, su baskınları ve taşkınların yaşanmaması için il genelindeki yağmursuyu hatları, menfez, mazgal ve ızgara temizliklerini periyodlar halinde gerçekleştiriyor.

Kocaeli'de yağmursuyu hatları temizleniyor
Haber albümü için resme tıklayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hafta boyunca sürmesi beklenen yağmura karşı KBB İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, il genelinde su baskınlarının yaşanmaması için yüzey sularını toplayan menfez, mazgal, ızgara ve yağmursuyu hatlarında temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. 12 ilçe genelinde Büyükşehir Belediyesi, İSU Şube Müdürlüğü ekipleri ve ilçe belediyelerinin desteği ile gerçekleştirilen geniş çaplı çalışmalarda mazgal ve ızgaralar, içerisinde yağışlar ile biriken ve su taşkınlarına neden olabilecek malzemeler çıkartılarak tamamen temizlendi.

Kocaeli'de yağmursuyu hatları temizleniyor

YAĞMURSUYU HATLARI TEMİZLENİYOR

İSU Genel Müdürlüğü ekipleri ayrıca yüzey sularının toplandığı ve doğal ortama taşınan dere ve yağmursuyu hatlarında temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. İl genelinde 768 km uzunluğunda yağmursuyu hattı işleten Kurum, son teknoloji ürünü kanal açma araçları (KUKA) ile yağmursuyu hatlarını temizleyerek düzenli akışını sağlıyor. Periyodik olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları yağışların sürdüğü hafta boyunca devam edecek.

Kocaeli'de yağmursuyu hatları temizleniyor
Kocaeli'de yağmursuyu hatları temizleniyor

01 Mar 2022 - 15:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.