Riskli kabul edilen 4 okulun yıkım işlemleri başladı

17 Ağustos 1999 depreminin yaşandığı Kocaeli’de riskli olarak kabul edilen 40 okuldan 12’sinde güçlendirme çalışmaları yapılırken, 4 okul binasının ise yıkılmasına karar verildi

Riskli kabul edilen 4 okulun yıkım işlemleri başladı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de riskli olarak kabul edilen 40 okul binası için Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde çalışma yapıldı. Deprem tahkiki ve diğer kontrollerin yapıldığı 40 binadan 12’si güçlendirilirken, 4 okulun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. Yıkılmasına kadar verilen İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesi, İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi, Kandıra Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nde eğitim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrenci başka okullarda eğitim görmeye başlayacak. Öte yandan yıkımına karar verilen okullarda taşınma işlemleri başladı. Bazı okulların içerisinde bulunan malzemelerin, kamyonlara taşınarak götürüldüğü görüldü.  Kocaeli Valiliği, bu süreçte öğrencilerin eğitim-öğretimini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri, en uygun fiziki ortamların belirlenmesi için komisyon oluşturulduğunu, taşınacak okullar ile ilgili okul müdürleri, okul aile birlikleri ile karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.

Riskli kabul edilen 4 okulun yıkım işlemleri başladı
Riskli kabul edilen 4 okulun yıkım işlemleri başladı
Riskli kabul edilen 4 okulun yıkım işlemleri başladı

03 Şub 2022 - 12:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.