İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde Koray Avcı konseri ile kapılarını açan Jolly Joker, canlı müzik ruhsatı olmadığı gerekçesiyle açıldığı gün yeniden kapanmıştı. 2019 yılında ise İzmitli işletmeci Hakan Çınar, yeniden Jolly joker’i açmak için kolları sıvamıştı. 41 Burda AVM’nin girişinde açılmak için hazırlanan ve içerisindeki tadilatı neredeyse biten Jolly Joker’in işletmecisi Hakan Çınar ruhsat almak için İzmit Belediyesine başvuruda bulunmuştu. Ancak Meclis’te Jolly Joker’e ruhsat konusunda uzun süre tartışma yaşanmıştı.
UZUN SÜRE TARTIŞILMIŞTI
2019 yılının Kasım ayı mecliste yaşanan tartışmaların ardından AK Partili ve MHPli meclis üyeleri Jolly Joker’in ruhsat verilmesine itiraz etmiş, açılmamasını desteklemişlerdi. AK Partili ve MHPli meclis üyelerinin verdiği red oyuyla birlikte Jolly Joker, ruhsatını alamamıştı. Bunun üzerine işletmeci Hakan Çınar, konuyu mahkemeye taşımıştı. İzmit Belediyesine dava açan Hakan Çınar, işletmenin yönetmelikteki tüm şartları taşıdığı ancak meclis üyelerinin oy çokluğuyla hukuka aykırı bir şekilde ruhsat verilmediğini belirtmişti. 2019 yılında başlanan dava süreci, 2022 yılının ilk ayında ise karara bağlandı.

Jolly Joker'in işletmecisi Hakan Çınar, ruhsatı alamadığı için mahkemeye başvurmuştu, kazandı.
EN YAKIN DİNİ TESİS 906 METRE SONRA
Kocaeli 2. Bölge İdare Mahkemesi’ndeki görülen dava karara bağlandı. Dosyada ilçe emniyet müdürlüğü tarafından yapılan tahkikatta belirtilen yere içkili lokanta faaliyet izni genel güvenlik ve asayiş yönünden sakınca bulunmadığı; bilirkişi tarafından da yapılan incelemede Jolly Joker’in en yakın dini tesise 906 metre, en yakın eğitim kurumuna ise 1.180 metre uzaklıkta olduğu belirtildi. Aynı şekilde yine MİA plan ve plan notlarına da bir aykırılık olmadığı dosyada yer aldı.
MAHKEME HUKUKA AYKIRI DEDİ
Kocaeli 2. Bölge İdare Mahkemesi de bu temayüller noktasında dosyayı karara bağladı. Mahkeme daha önce meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddettiği ruhsat başvurusunun hukuka aykırı olduğuna karar verdi. Belediye meclisinin herhangi bir gerekçe göstermeden ruhsatın verilmediğini, Jolly Joker için mevzuata aykırı bir işlemde bulunmadığın altı çizildi. Ruhsatın verilmesinin belirtildiği davada ayrıca dosya masraflarının tamamının da İzmit Belediyesi’nin ödemesine hükmetti. Mahkeme ayrıca istinaf yolunu da açık bıraktı. Belediye isterse kararı 30 gün içerisinde istinaf mahkemesine götürebilecek
ÖNÜMÜZDEKİ AY MECLİSTE
İzmit Belediyesi’nin konuyu İstinaf Mahkemesine götürmeyeceği öğrenilirken, konu ise yeniden İzmit Belediye Meclisine gelecek. Mart ayı Meclisi’ne yetiştirilmesi planlanan gündem maddesinde bu sefer Cumhur İttifakı meclis üyelerinin nasıl oy verileceği ise merak konusu oldu. Mart ayında gündemde olması planlanan Jolly Joker’e ruhsat verilmesi durumunda daha önce birçok kez gündem olan Halkevi mevkiindeki tramvay güzergahında bulunmaları nedeniyle yıkılan iki bar esnafı da böylece ruhsatlarını alabilecek.
İŞTE MAHKEMENİN O KARARI
Kocaeli 2. İdare Mahkemesi verdiği kararın sonuç kısmında şu ifadelere yer verdi; “Dava dosyasında yer alan bilgi ve belgelerin bilirkişi raporu ile birlikte incelenmesinden; davacının Kocaeli-İzmit-Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı, 41 Burda Alışveriş Merkezi No:87-89 adresinde içkili lokanta açma istemiyle yaptığı başvuruya ilişkin İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan tahkikat sonucunda, ‘Belirtilen yere içkili lokanta verilmesinde (faaliyet izni) genel güvenlik ve asayiş yönünden sakınca bulunmadığının’ belirtildiği, yine İzmit Belediyesi İmar Komisyonu ile Çevre ve Sağlık komisyonunca hazırlanan raporda ‘…adreslerinde açılması istenen içki satış ve yerinde kullanım şeklindeki işyerleri ile ilgili hazırlanan evraklar üzerinde yapılan tetkikler sonucu anılan talepleri meri mevzuatına göre aykırılık olmadığının anlaşılmış olduğunu’ belirtilmesine rağmen belediye meclisi tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeden aksi yönünde karar verildiği, yine bilirkişi raporunda yer verilen bilimsel ve teknik veriler doğrultusunda dava konusu işyerinin yukarıda yer verilen Yönetmeliğin içkili lokantalar için öngördüğü asgari mesafe şartlarına uygun olduğu görülmekle, davacı şirketin faaliyet gösterdiği Kocaeli-İzmit ilçesi, Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı, 41 Burda Alışveriş Merkezi No:87-89 adresinde içkili lokanta açma istemiyle yapılan başvuru neticesinde söz konusu adresin bulunduğu yerin içkili yer bölgesine dahil edilmesine yönelik teklifin reddedilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır.”
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.