İGSAŞ açıklama yaptı; İşçiler girilmemesi gereken bölgeye girmiş!

Körfez İGSAŞ Fabrikası’ndaki amonyak tankından sızan gaz nedeniyle bir işçi yaşamını yitirirken, bir işçi ise yaralanmıştı. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan İGSAŞ, azot bakım sırasında işçilerin girmemesi gereken alana girdikleri belirtildi

İGSAŞ açıklama yaptı; İşçiler girilmemesi gereken bölgeye girmiş!
Haber albümü için resme tıklayın

Körfez Güney Mahallesi Petrol Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş ( İGSAŞ) İstanbul Gübre Sanayi fabrikasında sabah saatlerinde fabrika içerisindeki azot tankında meydana gelen sızıntıda gazdan etkilenen iki işçi olay yerinde fenalık geçirerek bayıldı. Olayın farkına varan diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekiplerce içerideki 2 kişi bulundukları yerden kurtarıldı. 1 mühendisin ambulansla hastaneye kaldırıldığı, Ali Ekber Demirtaş isimli işçinin ise hayatını kaybettiği belirlendi.

İGSAŞ açıklama yaptı; İşçiler girilmemesi gereken bölgeye girmiş!

İZNE TABİ VE GİRİLMEMESİ GEREKEN BÖLGE

İstanbul Gübre Sanayi Fabrikası ise yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “4 Ekim 2021 tarihinden bu yana üretimin durduğu ve planlı bakım çalışmalarının yapıldığı fabrikamızda, 6 Ekim 2021 tarihinde son derece üzücü bir kaza meydana gelmiştir. Bakım, kontrol ve temizlik çalışmalarının yürütüldüğü esnada dışarıdan hizmet aldığımız firma çalışanın izne tabi ve girmemesi gereken bölgeye girdiğini fark eden İGSAŞ çalışanımız, hızlıca kendilerine müdahale etmek istemiş, fakat her ikisi de gaza maruz kalmışlardır. Emniyet ve sağlık birimlerinin yerinde ve hızlı müdahalesine rağmen, maalesef dışarıdan hizmet aldığımız firma çalışanı arkadaşımız kurtarılamamıştır. Ayakta tedavi edilen İGSAŞ çalışanı arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Hayatını kaybeden müteahhit firma çalışanı arkadaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

06 Eki 2021 - 13:40 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.