Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı düştü!

Geçtiğimiz aylarda yağan yağışla birlikte yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Yuvacık Barajı’nda mevsim normalleri üzerinde seyreden havayla birlikte doluluk oranı da düştü

Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı düştü!
Haber albümü için resme tıklayın

Geçtiğimiz yıl eylül ayından itibaren Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi düşmüş, Sapanca Gölü’nden ilimize su takviyesinde bulunulmuştu. Aylarca Sapanca Gölü’nden gelen takviyeyle su sıkıntısı giderilirken, bu yaz için kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalınmıştı. Ancak 2021 yılının başında başlayan sağanak yağışlar ve kar yağışının ardından barajlardaki doluluk oranı da yükseldi. Yaklaşık bir ay önce Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 100’e çıktı.

SUYU İSRAF ETMEYELİM

Şimdi ise mevsim normalleri üzerinde sıcaklıkların yaşandığı ve önümüzdeki haftadan itibaren daha da yükselmesinin beklendiği Kocaeli’de Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı düşüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi barajdaki doluluk oranının 91 olduğunu belirterek şu uyarılarda bulundu; “Yuvacık Barajı’nda an itibariyle doluluk oranı yüzde 91. Lütfen suyu israf etmeyelim, tasarruflu kullanalım”

06 Ağu 2021 - 10:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.