İKM Başkanı Öztürk: Tek suçlu esnaf öyle mi?

İKM Başkanı Murat Öztürk esnafların kapalı olmasına tepki göstererek "Tek suçlu küçük esnaf öyle mi?" dedi

İKM Başkanı Öztürk: Tek suçlu esnaf öyle mi?
Haber albümü için resme tıklayın

İKM Başkanı Murat Öztürk zincir marketlerinin açık olup esnafların kapalı olmasına tepki gösterdi. Öztürk açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Bugün ve yarın ve cuma günü salgın kısıtlamaları nedeniyle mahalle esnafı kapalı ama raflarında tuhafiyeden giyim- kuşama, kırtasiyeden oto yedek parçasına, nalbur malzemelerinden teknolojik aletlere birçok ürüne yer veren zincir marketler harıl harıl satış yapıyor.

"TEK SUÇLU KÜÇÜK ESNAF ÖYLE Mİ?"

Koronavirüs salgınına karşı birçok kısıtlamadan muaf tutulan zincir marketler, son dönemde fahiş fiyat artışlarıyla oldukça tepki topluyor.. Çünkü artık zincir marketler le rekabet yapacak esnaf olmadığı İçin istediği gibi fiyatlarla oynuyor..
Salgın şartlarını bile fırsata çeviren zincir marketler, hafta sonu kepenk kapatmak zorunda olan esnafın işini daha da zorlaştırdı.
Küçük esnafa oranla daha fazla ürün alma gücünü kullanıp fiyat kıran zincir marketler, gıda ürünlerinin yanı sıra tuhafiye, kırtasiye, giyim, nalbur, teknoloji ve daha birçok kalemde sattığı ürünlerle tüm sektörleri olumsuz etkiliyor.
Haksız rekabet yüzünden zor durumda olan esnaf ise vergi borçları, kira, çalışan giderleri ve daha birçok harcamanın üstüne bir de koronavirüs kısıtlamaları üstüne toz biber oldu ..
Yani tek suçlu küçük esnaf öylemi..
Ama bu ilke bu beğenilmeyen küçük esnaf dediğiniz dükkanlardan %51 devletimiz vergi kazanıyor..
Çok yazık ama çok yazık.." dedi

21 Nis 2021 - 23:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.