Marmara fayında anormallik! Kandilli yöneticileri açıkladı

Kandilli yöneticileri, Marmara fayında anormallik tespit etti. Kandilli yöneticileri, beklenen depremin 7’nin üzerinde olmasını beklediklerini söyledi

Marmara fayında anormallik! Kandilli yöneticileri açıkladı
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul depremine ilişkin Kandilli yöneticilerinden son dakika açıklaması geldi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat yapılan son araştırmayı paylaştı.  İstanbul’da beklenen büyük depreme dair yürütülen çalışmalarda elde edilen bulguları aktaran Kandilli Rasathanesi yöneticileri İstanbul Silivri - Kumburgaz - Büyükçekmece’yi içine alan fay parçasında bir anormallik yaşandığını, "olası kırılma beklenen alan" olarak bu hattın öne çıktığını açıkladı.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 7’NİN ÜZERİNDE OLACAK

Kandilli Enstitüsü'nün Türkiye genelinde 450 istasyon üzerinden 7/24 saat veri topladığını anlatan Prof. Dr. Haluk Özener, “Başta İstanbul'u etkileyecek Marmara Depremi'nin büyüklüğü 7'nin üzerinde olacak. Tarih veremiyoruz. Bu aşamada yapılabilecek tek şey deprem zararlarını azaltmak. Bu tek parçalı bir kırık olabileceği gibi birden fazla kırılmayı da içinde barındırabilir. Marmara Denizi'nin altından geçen tek bir fay parçası yok” dedi.

29 Oca 2021 - 09:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.