Tehlikeli ürünlerin satışı internet üzerinden devam ediyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit, tağsis yapıldığı veya ilaç etken maddesi katıldığını açıkladığı toplam 618 firmaya ait 1211 ürün belirlenmişti. Ancak bu ürünlere getirilen yasağa rağmen, ürünlerin satışı internet üzerinden hala devam ediyor.

YASAKLI ÜRÜNLER HALA SATILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit, tağsis yapıldığı veya içine ilaç etken maddesi katıldığını belirlediği toplam 618 firmaya ait 1211 ürünü açıklamıştı. Yapılan bu açıklamaya rağmen, ürünler hala internet üzerinden satılıyor. Ürünlerden biri olan Teff Tohumu zayıflama çayı. Ünlü isimlerin reklam filmlerinde oynadığı Teff Tohumu zayıflama çaylarının içinde ölümcül etki yaratabilecek kimyasallar ortaya çıkmıştı. Bu çayın yanı sıra içerisinde sibutramin tespit edilen, ‘On On Tea’, ‘Life Diamond Slim Karışık Bitkisel Çay’, ‘Moerae Bitki Çayı’, gibi çaylarda Bakanlığın kara listeye aldığı ürünler, hala satışta.

SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

By Hercules Plus Energy Drink adlı enerji içeceği de bakanlığın listesinde. İçerisinde sildenafil tespit edilen ürün de, internet sitelerinde satışı devam ediyor. Alışveriş sitelerinde ifşa listesinde yer alan cinsel gücü artırıcı kategorisinde de ürünler satılıyor.

"SAĞLIKLI YAĞ"

Normal yağlara göre daha sağlıklı olduğu düşünülen zeytinyağları da listede yer aldı. Hatta listede yasaklanan ürünler arasında en fazla zeytinyağının olduğu dikkat çekti. Farklı firmalara ait onlarca zeytinyağı markası Bakanlık tarafından tespit edildi. Buna rağmen bu ürünlerinde satışı devam ediyor. O yağlardan biri de ‘Köylü’ adlı markaya ait ‘Riviera Zeytinyağı’. İçerisinde, ‘UV’de özgül soğurma, yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı tohum yağlarının yer aldığı yağ da, internette satılıyor.

ULUSAL HABERLER İÇİN TIKLAYIN

19 Eki 2019 - 09:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.