Akar: ‘Meclisin içinin nasıl boşaltıldığı ortaya çıkıyor’

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Kuzey Marmara Otoyolu hakkında sunduğu soru önergesine Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan tam yanıt gelmemesini eleştirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yeni meclis sistemini eleştirdi. Bakanların meclise gelmemesini eleştiren ve soru önergelerine cevap gelmediğini dile getiren Akar, Kuzey Marmara Otoyolu’na ilişkin sorduğu soruların Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmadığını söyledi. Yüzde 85’i tamamlanan otoyol çalışmasında yapılan kamulaştırmalar ve vatandaşlara ödenen tutarı Bakan Turhan’a soran Akar, Kamulaştırmalar da yaşanan sıkıntılar neticesin de vatandaşların mahkeme sürecine gittiğine dikkat çekti. Akar bu güne kadar kamulaştırmalardan kaç kişiye ödeme yapıldığını sordu.

“MECLİSİN İÇİNİN NASIL BOŞALTIĞI ORTAYA ÇIKIYOR”

Kocaeli de Gebze, Dilovası, Derince, İzmit ve Kartepe de Kuzey Marmara otoyolu çalışmalarında kamulaştırmaların yapıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kamulaştırmalarda yaşanan sıkıntıları ve kaynağını yine Bakanlıktan talep ederken, Ulaştırma Bakanlığı sadece bugüne kadar 15 bin 773 taşınmaz sahibine ödemelerin yapıldığı cevabını verdi. Önergesinde birçok sorunun yanıtlanmadığını belirten Akar, ‘Bakan Bey imza atmak için zahmet etmiş, sorularımız cevaplanmadığı gibi yeni sistemle Meclisin içinin nasıl boşaltıldığı da ortaya çıkıyor’ dedi.

ÖNERGE

İşte Akar'ın o soru önergesi:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanırken yapılan   Kamulaştırmalar da sorunlar yaşanmakta ve vatandaşlar kamulaştırmalar sonrası haklarını alamayarak konuyu yargıya intikal ettirmektedir. Davaların açıldığı mahkemelerin kesin süreler vermesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğünün bu bedelleri ödemediği görülmektedir.

Kocaeli’de kamulaştırılan bölgeler şöyledir; 

Gebze (Kadıllı, Cumaköy, Denizli, Tavşanlı, Muallim, Köseler, Demirciler, Yağcılar Mahalleleri), 

Dilovası (Tepecik Mahallesi), Körfez (Sevindlikli, Şemsettin, Karayakuplu, Sipahiler, Himmetli Mahalleleri),

Derince (Toylar, Kaşıkçı Mahalleleri), 

İzmit (Çayırköy, Deretepe, Durhasan Mahalelleri), İzmit (Eseler, Bayraktar, Gedikli Karaabdulbaki, Sarakpınar, Süleymaniye, Akmeşe Mahalleleri)

Kartepe (Uzunbey, Şuyu Uzunbey Mahalleleri), 

Buna göre; 

Yukarıda özetle belirtmiş olduğum bu bölgelerdeki toplam kamulaştırma bedeli nedir?  Şimdiye kadar bu bedelin ne kadarı ödenmiştir?

Ödenmeyen bedeller için faiz işletilmekte midir?

Bugüne kadar yapılan kamulaştırmalar da kaç kişiye ödeme yapılması gerekmiştir? Kaç kişiye bu ödemeler yapılmıştır?  Kaç vatandaşımıza ödemeler yapılmamıştır? Bu ödemeler için öngörülen bir tarih var mıdır?

Neden bugüne kadar vatandaşlarımız Karayolları ve Bakanlığınızca mağdur edilmiştir?"

30 Oca 2020 - 12:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.