Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Başka bir salgın çıkabilir

Sağlık Zirvesi’nde konuşan Bakan Fahrettin Koca, COVİD-19 bitse bile başka bir pandeminin ortaya çıkmasının her an için mümkün olduğunu söyledi

FAHRETTİN KOCA

Özel Hastaneler Platformu’nca her yıl yapılan Sağlık Zirvesi’nin dokuzuncusu ‘Pandemi ve Sürdürülebilir Sağlık’ teması ile bu yıl dijital ortamda yapıldı. Bakan Koca, telekonferans yöntemiyle katıldığı zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi; “Pandemi ve Sürdürülebilir Sağlık umuyorum ki kısa zamanda güncelliğini yitirecek bir konu başlığı olsun. Ancak anlaşılıyor ki COVID-19 pandemisi bitse bile benzer şekilde başka bir pandeminin ortaya çıkması her an için mümkün. COVID-19 pandemisinin bu kritik hususu gündemimize taşımasını önemsiyor ve bir fırsat olarak görüyorum.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Pandemiyle mücadele ederken canla başla çalışan, her türlü fedakarlıktan kaçınmayan sağlık ordumuza minnettarlığımızı buradan tekrar ifade ediyorum. Sağlık çalışanlarımız nerede olursa olsun; kamu özel, devlet, üniversite fark etmez, hastaları iyileştirme ve salgının yayılmasını engelleme adına takdire şayan bir performans ortaya koymuştur. Sağlık kurumlarımızın içinde olduğu kadar, temaslıları takip adına ev ev dolaşıp hizmet ulaştırmaktadırlar.”

09 Eki 2020 - 09:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.