Alaaddin Sarı: Goodyear önümüze yeni maddeler koymaya çalışıyor

Lastik İş Sendikası, lastik sektörü grubundan ayrılan Goodyear ile altıncı kez masaya oturdu. Görüşmenin ardından açıklama yapan Lastik iş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Goodyear’ın sözleşmeye yeni maddeler eklemek istediğini belirtti.

Alaaddin Sarı: Goodyear önümüze yeni maddeler koymaya çalışıyor
Alaaddin Sarı: Goodyear önümüze yeni maddeler koymaya çalışıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Ayşe Uğuz

Goodyear’ın uzun yıllardır 3 büyük lastik fabrikasının içinde bulunduğu Lastik Sektörü Grubundan çıkarak Lastik-İş Sendikası ile doğrudan masaya oturma kararı almasının ardından altıncı toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün saat 13:00’da Trpy By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Görüşmeler Lastik- İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve yönetiminin yanı sıra Goodyear İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci ile Goodyear yetkilileri katıldı. Bir önceki toplantıda 4 tane madde geçmiş,  evlenme, doğum, ölüm yardımıyla alakalı tarihinde ilk defa yüzde 22 ile yüzde 47 oranın da zam alınmıştı.

YENİ KAVRAMLAR EKLEMEYE ÇALIŞIYORLAR 

Bir buçuk saat süren toplu iş görüşmesinin ardından açıklama yapan Alaaddin Sarı, ‘Maddeler üzerinde genel bir tarama yaptık.  Şu ana kadar Goodyear fabrikasında kadrolu işçilerde 20 tane madde kalırken, destek hizmetlerinde ise 25 tane maddemiz kaldı. Önümüzdeki haftalarda bunları tekrar değerlendireceğiz’ dedi.

EYLEMLER BAŞLAYACAK

Sarı, ‘Bugün itibari ile arabulucu sürecine girdik. Arabulucu görüşmeleri bittikten sonra fiili olarak eylemlerimiz başlayacak. Sektöre biran önce bu toplu sözleşmelerinde ciddiye alınacak şekilde. Maddelerin bir an önce bitmesini istiyoruz.  Taleplerimizi tekrar yineledik. Geçmişte baktığımız zaman yapılan toplu iş sözleşmelerinde fabrikalarda eylem yapılmıyordu. Ancak bu dönem arabuluculuk sonunda eylemlerimiz başlayacaktır.” dedi Bir sonraki toplantı 19 Mart saat 10’ da gerçekleştirilecek.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

09 Mar 2020 - 14:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.