Lastik-İş ile Goodyear anlaştı

Lastik İş Sendikası, Goodyear ile uzun süren bir toplu iş sözleşmesi süreci yaşadı. Sendika son görüşmede masadan Goodyear yetkilileri ile anlaşarak kalktı.

Brisa, Pirelli ve Prometeon’dan ayrılarak Lastik-İş Sendikası ile masaya ayrı oturan Goodyear, yaklaşık bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bugün TRYP by Windham Otel’de gerçekleşti. Görüşmeye Goodyear iş verenleri ve Lastik İş Sendikası yönetimi katıldı. Bugün gerçekleşen toplu iş sözleşmesi  Brisa, Pirelli ve Prometeon’da aynı şartlarda bitirildi.

GOODYEAR İLE ANLAŞILDI

Görüşmeden zaferle ayrılan Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: “Bugün Goodyear ile yaptığımız sözleşmemiz diğer lastik fabrikalarıyla aynı şartlar içerisinde bitmiştir. Ayrı oturmamız ifade etmez gelin toplu sözleşmeyi beraber bitirelim demiştik. Bugün iyi bir hava oluştu ve bütün işçi arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Önümüzde bir sürü sorunlarımız var. Önümüzde kıdem tazminatı durumu söz konusu.  

'BİTMESİ HEPİMİZ ADINA İYİ OLDU'

Bu sözleşme bizim için önemliydi ve bitmesi hepimizin adına iyi oldu. Daha önceki toplu sözleşmeler nasılsa bu sözleşmede aynı oldu. İlk altı ay yüzde 7, ikinci altı ay enflasyon, üçüncü altı ay yine enflasyon oranında zam alınacak, dördüncü altı ay enflasyon artı bir puan zam alınacak. Ayrıca 2021 başında işçiye 8 bin lira verilecek. Bunun 5 bin lirası borç, 3 bin lirası hibe olacak.”

30 Haz 2020 - 17:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.