Gençler gelenekleri tanıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, III. Kültür Şurası kapsamında; Çocuklarımızın yaşadığı kenti kültürel olarak tanımaları adına liselerde tanıtım programları gerçekleştiriyor.

Gençler gelenekleri tanıyor
Gençler gelenekleri tanıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde III. Milli Kültür Şurası eylem planı "Çocuk ve Kültür" kısmında yer alan, çocuklarımızın yaşadıkları kenti kültürel olarak tanımaları amacıyla hazırlanan proje kapsamında ilimizdeki liselere yönelik sunumlar başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ezgi Yeşilyurt tarafından gerçekleştirilen sunumlarda bugüne kadar sekiz lise ziyaret edildi.

FOLKLOR ZENGİNİ BİR ŞEHİRİZ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Ezgi Yeşilyurt, "Kocaeli'nin tarihi, kültürel yapısı, zirve şahsiyetleri örneklendirilerek gençlere yaşadıkları ili kültürel olarak tanıtırken bir anlamda bildikleri değerlerin bilmedikleri özelliklerinden bahsediyoruz. Kocaeli, Türkiye'nin kültür mozaiğini yansıttığından folklor zengini bir şehir diyebiliriz. Her ilçede farklı kültürel yapıları görüyoruz. Tüm bu zenginliği gençlerimizle paylaşıyoruz. Programımız geleneksel çocuk oyunu ve oyuncaklarıyla son buluyor. Bu şekilde gençler anneanne ve dedelerinin yaşadığı kuşağı da tanıma fırsatı buluyor. Proje haziran ayına kadar devam edecek" dedi.

30 Nis 2018 - 10:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.