Kocaeli'de Sahra Çadırları acil durumlara hazır

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney AFAD bahçesinde kontrol amacıyla kurulumu yapılan 60 mt2 lik 8 çadır ve bir bağlantı çadırından oluşan kompleksi yerinde görmek üzere ziyaret gerçekleştirdi.

Sahra Çadırları içerisinde hastane ünitesi, KBRN ünitesi ve personel barınma alanı bulunan ağır iklim çadırları afet durumlarında sağlık hizmetlerinin kesintisiz sunulabilmesi için hayati önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen, 4 mevsim barınma ve hasta bakımına uygun olan  ağır iklim çadırlarının benzerleri Zeytindalı ve Fırat Kalkanı harekâtları çerçevesinde sağlık hizmeti sunmak üzere Kilis ilimizde kullanılıyor.

AFET DURUMUNDA HIZLANDIRILIYOR

Ağır iklim çadırları Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşan UMKE gönüllülerinin 17-25 Temmuz arasında yaptıkları çalışmayla kuruldu. Kurulumunda 10 UMKE gönüllüsünün görev aldığı çalışmada ilin olası afet durumunda sahra hastanesi kurulum reaksiyonunun hızlandırılması amaçlandı.

ERGÜNEY'DEN TEŞEKKÜR

Türkiye'de yalnızca 9 UMKE personeli bu özel çadırları profesyonel olarak kurabiliyor ve bu personellerin 2'si ilimizde görev yapıyor.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney kurulum çalışmalarında emeği geçen UMKE gönüllülerini makamında ağırlayarak başarıları çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

30 Tem 2018 - 14:07 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.