Geçtiğimiz günlerde Mehteran Takımı’nın İstiklal Marşı’nın bestesini değiştirerek çalınmasıı üzerine İyi Parti İl Başkanı Serdar Kaman tepki olarak basın açıklaması yaptı.Serdar Kaman basın açıklamasında , ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart’ ta yapılan muhtarlar toplantısında ‘En Büyük üzüntüm marşı yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. Burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var, istenilen beste yok. Temennni ederiz ki o da çıkar.’ Cümlelerini ifade etmiştir. Bunun üzerine ‘Kral’dan çok kralcı’ olan AKP’li belediyeler, sözleri ve bestesi ile milli duruşumuzun simgelerinden biri olan İstiklal Marşımı'zın bestesini kendi uydurdukları notalar ile değiştirerek icra etmeye başlamışlardır’’ifadelerini kullandı.
160 OKULDAN ÖĞRENCİ KATILDI
Konuşmasına devam eden Serdar Kaman Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin idarecilerinin verdiği talimatları neticesini vurgulayarak, ,” Kocaeli'de gerçekleşen etkinliklerde Milli Marşı’mızın besteleri değiştirilerek icra edilmeye başlanmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 160 okuldan öğrencilerin katıldığı ‘Okullar arası tenis turnuvasında da Milli Marşımızın bestesi değiştirilerek icra edilmiştir’’dedi.
MİLLİ MARŞIMIZ OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ
Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde ‘Marş’ kelimesini konu alarak , "Bir topluluğu simgelemek için düzenlenmiş müzik parçası" olarak ifade edilmektedir. Yani marş, sadece güfte ya da sözlerden ibaret değildir. Marşı marş yapan, ona milli ruhu ve duyguyu veren müzik notalarıdır. Notaları değişen ve farklı ezgiler ile icra edilen güfte, milli marşımız olarak değerlendirilemez’’belirtti.
GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Serdar Kaman İstiklal Marşı üzerinden yapılan provokasyonu tekrardan hatırlatarak , "Daha önce AKP iktidarının ve yerel yönetimlerinin milli ve manevi değerlerimizi erozyona uğratmak, yıpratmak ve yok etmek adına yaptığı benzer provokasyonlar gibi ülkemiz geleceği adına ajandalarında ne gibi gizli emellerinin bulunduğunun bir göstergesidir. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu rezaleti şiddetle kınıyor ve bunu yapan kişiler hakkında Türkiye Cumhuriyeti Savcılarını göreve davet ediyoruz’’ İfadelerin kullanarak basın açılamasını sonlandırdı.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.