DEVRİLME RİSKİ TAŞIYORDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğinde İzmit Yürüyüş Yolu’nda bulunan asırlık çınarların röntgenleri de çekilmişti. Çekilen röntgenlerin sonucunda Fevziye Camii önünde bulunan 10 tescil numaralı çınar ağacının mekanik direncinin zayıf olduğu ve yüksek oranda çürümelerinin olduğu tespit edildi. Tedavi edilebilecek durumda olmayan çınar ağacının ileriki zamanlarda oluşabilecek can ve mal kayıplarına neden olmaması için harekete geçen Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izin ile bir çınar ağacını kesti.
ORMANYA’DA DEĞERLENDİRİLECEK
Kesilen çınar ağacı, Kartepe Uzuntarla’da bulunan Doğal Yaşam Parkı Ormanya’da dekoratif hale getirilerek değerlendirilecek.
GEREKLİ TEDBİRLER ALINARAK KESİLDİ
Akustik Tomografi cihazı ile asırlık çınar ağacının röntgenini çeken ekipler, iç kısımlardaki çürüyen ve kuruyan bölümleri tespit ettikten sonra ağacın kök ve gövdede durum tespiti, acil bakım ve koruma tedbirleri ve uzun dönemli bakım programını içeren teknik raporu ortaya çıkardı. Rapor sonunda tarihi 10 tescil numaralı çınar ağacının devrilme riski bulunması ile can ve mal kaybına yol açabilecek olmasından dolayı Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinle ağaç üç parça halinde kesilerek kaldırıldı.
YERİNE YENİ ÇINAR AĞACI DİKİLECEK
İzmit Yürüyüş Yolundaki tarihi çınar ağaçlarının tedavisine başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, Yürüyüş Yolunun geleceğe yeşil olarak bırakılabilmesi çalışmalarına devam edecek. Devrilme riskinin yüksek olmasından dolayı kesilen 10 tescil numaralı çınar ağacının yerine yeni çınar ağacı dikilecek. Yeni çınar ağacının dikimi öncesinde zeminde iyileştirme çalışması yapılacak.
Gündem Haberleri için TIKLAYINIZ…
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.