KO-MEK'ten kurban öncesi ders

KO-MEK, Kurban Bayramı için Kasaplık Kursu faaliyetlerini başlattı. Kursa 34 kişi katılırken, kurbanlık hayvanın nasıl kesileceği ve hijyen ve güvenlik kuralları öğretildi.

KO-MEK, Kurban Bayramı yaklaşırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi ile birlikte Kasaplık Kursu'nu başlattı. Kurbanlığa nasıl davranılması gerektiğinden, nasıl yatırılacağına, kesimden deri yüzmeye, etlerin ayrıştırılması, hijyen ve güvenlik kurallarına kadar kasaplık mesleğinin bütün ayrıntılarının uygulamalı olarak anlatıldığı kurslar 34 kişinin katılımıyla başladı. Veteriner hekim ve uzman kasaplar gözetiminde yapılan eğitimler bir hafta boyunca uygulamalı olarak devam edecek. Eğitimlerin sonunda resmi kasaplık sertifikasına sahip olan kursiyerler, mesleklerinin gerektiği alanlarda çalışabilecek.

20 Ağu 2017 - 14:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.