BÜYÜKŞEHİR'DEN GOLF ARACI AÇIKLAMASI
Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda 6 milyar 39 milyon lira Türkiye'nin en borçlu belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin golf sahası olmamasına rağmen 270 bin TL'lik golf arabası aldığını dile getirmişti. Tarhan açıklamasında 'Kocaeli'de golf turizmi başladı da haberimiz mi yok?" demişti.
BÜYÜKŞEHİR'DEN YANIT GELDİ
Büyükşehir'den yapılan açıklamada Tarhan'ın iddialarının asılsız ve eksik olduğu açıklandı. Büyükşehir konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:"Kocaeli Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi'ne bağlı 23 milyon metre kare park ve yeşil alana sahiptir. Hizmet(Golf) araçları personelin ağaç, fidan ve çiçek dikimi, bakımı ve geliştirilmesinin yanı sıra malzeme taşınamasında da kullanılmaktadır. İddia edildiği gibi araçlar ilk kez bu yıl alınmamış olup, 2006 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet araçları olarka kullanılmaktadır. Bir araca 270 bin Tl ödendiği algısı oluşturulmaktadır. Bu yıl ise tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü golf aracı ve yine tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü çöp toplama aracı alımı yapılmıştır. Yapılan ihale sonucunda 18 adet araç için 270 bin TL ödenmiştir."
2 İDDİAYA YÖNELİK AÇIKLAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne yönetilen 2 iddiaya yönelik de yanıt geldi. Büyükşehir akıllı telefon alımına ve Gaziantep'ten araç alımına yönelik de açıklamada bulundu.Büyükşehir Gaziantep'teki bir firmadan 19 adet araç alımına dair iddialara yanıt verdi. Araçların kamu zararını gözetmediği belirtildi. Büyükşehir bünyesinde kullanılmak için alınan akıllı telefonlara yönelik açıklama yapan yetkililer, akıllı telefonların İSU çalışanları tarafından iş amaçlı kullanılacağını belirtti.
GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.