Darıca Bayramoğlu´nda bulunan Ahmet Rasim Caddesi´ndeki Eren Sitesi´nin giriş katında patlama meydana geldi. Edinilen bilgi ve iddialara göre; 6 katlı bir apartmanın giriş katında henüz belirlenemeyen bir nedenle adeta bomba gibi patlayan doğalgaz evin bazı duvarlarını yıkarken, evde bulunan biri çocuk 3 kişi yaralandı. Patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ekipleri sevk edildi.
ÖNLEM ALINDI
Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hemen bölgede bulunan hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri patlamanın gerçekleştiği evde çalışma yaptı. Polis ekipleri ise çevreyi güvenlik şeridi ile kapatarak önlem aldı. Patlama sırasında panik halinde sokağa dökülen mahalle sakinleri uzun süre üzerlerindeki şoku atamadı. Polis patlamayla ilgili soruşturma başlattı.
BİNADA YANGIN ÇIKTI
Patlamanın ardından yangın çıktı. Alevler tüm daireyi sararken, apartmanı ise yoğun duman kapladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiyenin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangında, bodrum kattaki dairede bulunan 38 yaşındaki Suna Gültekin, 30 yaşındaki Gülay Sevinç ve 1 yaşındaki Havvanur Sevinç yaralandı, üst katlardaki 13 kişi ise dumandan etkilendi. 3 yaralı, ilk müdahalenin ardından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne, dumandan etkilenenler ise özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
KAYMAKAM, TEDAVİ GÖRENLERİ ZİYARET ETTİ
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, yangının ardından Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ile birlikte olay yerine giderek apartman sakinlerinden bilgi aldı. Karaman ve Aydoğan daha sonra hastaneye giderek tedavileri sürenleri ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Karaman, "Yangın nedeniyle çok üzüntülüyüz. Tek tesellimiz herhangi bir can kaybının olmaması. Yangında zarar gören daire sahibine kaymakamlık vakfından ödenek çıkartıp, her türlü maddi yardımı sağlayacağız. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifa dileriz" dedi.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.