Koto'da kaç kişi oy kullanacak

KOTO seçmen sayıları belli oldu. Buna göre en fazla seçmen odanın 2. meslek komitesi olan Konut ve İnşaat Komitesi’nde yer alıyor.

Kocaeli Ticaret Odası’nda seçimlere sayılı günler kaldı. 3 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimlerde 22 meslek komitesinde üyeler sandık başına gidecek. Her meslek komitesi için 7 üye seçilecek. Seçilen üyelerden ilk 3’ü meclis üyesi olacak. Aynı oylamada üyeler oda başkanlığı için de oy kullanacak. Bir hafta sonra meclis kendi arasında seçim yapacak ve yönetim kurulunu belirleyecek. Odada kaç kişinin oy kullanacağı dün belli oldu. Askıya çıkan listelere yapılan itirazlar değerlendirildi ve sonuçlar açıklandı. Buna göre odada toplam 6 bin 889 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

22 komite arasında en fazla seçmene sahip olan komite 2. Meslek Komitesi olarak kayıtlarda yer alan konut ve inşaat. Açıklanan kesin rakamlara göre seçimin kaderini seçmen sayısı 500’ün üzerinde olan 3 komite belirleyecek. Bu komiteler; 2. Meslek Komitesi Konut ve İnşaat, 8. Meslek Komitesi Metal ve Makine, 17 Meslek Komitesi Nakliye ve Seyahat Acenteliği. Komiteler ve seçmen sayıları şöyle;

1. komite                    260

2. komite                    753

3. komite                    232

4. komite                    288

5. komite                    188

6. komite                    377

7. komite                    162

8. komite                    620

9. komite                    463

10. komite                  267

11. komite                  310

12. komite                  248

13. komite                  190

14. komite                  219

15. komite                  330

16. komite                  133

17. komite                  524

18. komite                  383

19. komite                  273

20. komite                  153

21. komite                  310

22. komite                  206

17 Mar 2018 - 14:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.