Kocaeli'de ekmeğe zam kapıda!

Kocaeli’de ekmeğe zam bekleniyor. Yeni yılla birlikte gelen zamlarla birlikte ekmeğe de zam kapıda. Ekmeğin 2 TL olması bekleniyor

KOCAELİ’DE EKMEĞE ZAM

Kocaeli’de yeni yılla birlikte ekmeğe zam geliyor. Artan maliyetlerle birlikte Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe zam yapılmasının zorunlu olduğu dile getirilmiş ve çalışmalar başlatılmıştı. 2021 yılını bekleyen oda yönetimi, yeni yılla birlikte ekmeğe zam yapılması için çalışla başlattı. Fırıncılar Odası, ekmeğe yüzde 15 ile 20 arasında talep edecek. Zam oranının belirlenmesiyle birlikte de yeni teklif, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği yönetimine sunulacak. Birlik tarafından onaylanan zam, son onay için Kocaeli Valiliğine sunulacak. Zam ile birlikte şu anda 1 lira 75 kuruş olan ekmeğin 2 lira olması bekleniyor.

ZAM ALALIM DİYE DERDİMİZ YOK

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Geçtiğimiz yıl ocak ayında Kocaeli’de ekmeğe zam yapılmıştı. O zaman unun çuvalı 100-110 TL iken bugün ise 150-160 TL civarında. Asgari ücrete de yüzde 21 oranında zam geldi. Elektriğe, doğalgaza, benzine gelen zamları bile saymıyoruz. Ancak bizim de esnafımızı korumamız gerekiyor. Yoksa zam alalım diye derdimiz yok. Bu ay tüm çalışmalarımızı tamamlayıp durumu valimize ileteceğiz. Muhtemelen ay sonuna doğru da ekmeğe zam gelmiş olacak” dedi.  

04 Oca 2021 - 10:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.