Kartepe Çocuk Kulübü Down Kafe’de

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, Kartepeli çocukların sosyal sorumluluk projelerinde yer almasını sağlayarak, bilinçli bir gelecek inşa etmeye devam ediyor.

Engelli bireylerin mesleki rehabilitasyonla iş edindirilerek, üretken bireyler olarak sosyal hayata kazandırılması, halkın engellilerle iletişim kurması ve ön yargılarının yok edilmesi amacıyla faaliyete geçirilen Down Kafe'yi ziyaret eden Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri, Down sendromlu çocuklarla kaynaşarak, onları yakından tanıma fırsatı buldular. Down sendromlu çocukların kendi elleriyle ikram ettikleri yiyeceklerden yiyen öğrenciler, kafede keyifli zaman geçirdiler.

HEDİYELER VERİLDİ

Down sendromlu çocuklar, çocuk kulübü üyelerine mini bir konser vererek, hep birlikte şarkı söylediler. Güler yüzlü bir ekibin ev sahipliğinde, bilgi evi eğitmenleri ve öğrencileri unutulmayacak anılar biriktirerek fotoğraf çektirdiler. Ev sahiplerine, Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri tarafından; tişört, Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri logolu kurabiye ve Bilgi Evinde çocukların quilling sanatıyla yaptıkları ‘Down Cafe’ yazılı tablo hediye edildi. Hediyelerden ve bu anlamlı ziyaretten çok memnun olan Down sendromlu çocuklar ve aileleri, KartepeBelediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e ve tüm Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri ekibine sonsuz teşekkürlerini sundular. 

ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Down Kafe’den mutlu bir şekilde ayrılan çocuklar, “Gerçek dostlar kromozom saymaz diyerek, aramızda hiçbir fark olmadığını göstermek için bugün burada bulunuyoruz. Çok sevimli ve sıcakkanlı insanlarla tanışıp, arkadaş olduk. Bu bağlamda bizim bu etkinliklere katılmamızı sağlayan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez amcamıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.  

09 Mar 2018 - 11:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.