AK Parti Milletvekili Şeker: ‘AK Partili belediyeler şov yapmıyor’

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker TBMM’de yaptığı konuşmada AK Partili Belediyelerin şov ve reklam yapmadıklarını dile getirdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada koronavirüs sürecinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli’deki diğer belediyelerin çalışmalarını ele aldı.   İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında ve Sağlık Bakanlığının koordinasyonu ile diğer ülkelere nazaran çok daha önce tedbir aldığını ifade eden Şeker;

“İYİLEŞME ORANINDA HIZLI ARTIŞ”

“İlk vaka görüldüğü andan itibaren Avrupa ülkeleri ortalama kırk beş gün sonra tedbir almaya başlarken ülkemiz iki üç gün içerisinde tedbirler alarak Avrupa'ya göre çok çok daha önceden tedbir olan ülke oldu. 2002'de AK Parti iktidarıyla başlatılan ve devrim niteliğinde olan sağlık reformu, sağlık altyapı yatırımları ve şehir hastaneleri; verilen hizmetin kalitesini, ölüm hızının yavaşlamasını ve iyileşme oranının da hızla artmasını sağlamıştır.” dedi.

“SALGIN KÜRESEL MÜCADELE YEREL”

Şeker konuşmasının devamında; “Değerli milletvekilleri, devletimiz, Hükûmetimiz bu çalışmaları yaparken AK Parti'li belediyelerimizde de coronavirüsle mücadelede önemli hizmetler yapıldı. Kocaeli'de özellikle Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz "Salgın Küresel, Mücadele Yerel" diyerek gece gündüz demeden, şov ve reklam yapmadan, mazeret uydurmadan kendi bütçeleriyle vatandaşımıza gıda yardımından sağlık malzemesi desteğine, çevre temizliğinden kurumların ihtiyaçlarına kadar her alanda hizmet verdiler. Büyükşehir Belediyemiz , bu kapsamda en önemli çalışmaları yaptı. Örneğin, değişik periyotlarla kapalı ve açık alanların dezenfeksiyonu, her ilçede muhtelif yerlere dezenfektan stantlarının kurulması, 2 milyonun üzerinde cerrahi maske üretiminin yapılması, vatandaşa ücretsiz dağıtılması, sağlık çalışanlarının akşam konaklama yerlerinin sağlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması, İl Pandemi Kurulunun kararıyla, evde karantinada olanların yurtlara yerleştirilmesi ve bunların ihtiyaçlarının karşılanması, Gönül Kazan Projesi'yle kendi ihtiyaçlarını gideremeyenlere günlük sıcak yemek hizmetinin verilmesi, 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, işini kaybeden ihtiyaç sahibi ailelere, esnafa gıda yardımının yapılması, su faturasını ödeyemeyenlere destek olunması, evde kalan vatandaşlarımıza e-kütüphane hizmetinin sunulması, Büyükşehir Belediyesinin tiyatro ekibinin oyunlarını e-tiyatroyla izleme imkânlarının sunulması, Kocaeli'de okuyan üniversite öğrencilerimize ücretsiz internet hizmetinin sunulması, aç kalan sokak hayvanlarına mama dağıtılması ve son olarak Covid-19 sürecinde görev yapmış olan sağlık personeline ve ailelerine ödül olarak birer haftalık kamp tatili yaptırıldı.” dedi.

SUNİ GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

AK Parti Kocaeli Milletvekili Şeker, TBMM’de yapmış olduğu konuşmanın sonunda ise; “Saygıdeğer milletvekilleri, Covid-19 bütün dünyayı nerdeyse teslim almışken ülkemiz, bu süreci Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Covid-19'la ilgili tüm masrafların devlet tarafından karşılanması, açıklanan sosyal ve ekonomik paketler, 114 ülkedeki 70 binin üzerindeki vatandaşımızın ülkeye getirilmesi, süper güçlerin de içinde olduğu 100'ün üzerinde ülkeye sağlık malzemesi yardımının yapılması gibi hizmetleri sunması, ülkemizin gücünü, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin başarısını göstermektedir. Ne yazık ki bu başarıyı perdelemek isteyenler, dünde kalanlar, suni gündemlerle ülkeyi meşgul ediyorlar. Mevlâna'nın dediği gibi: ‘Bugün, yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım.’ Dedi.

11 Haz 2020 - 11:03 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.