Efsane Vali’yi anma etkinliğinde salon boş kaldı

Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1984- 1989 yılları arasında Tokat Valiliği görevinde bulunan Recep Yazıcıoğlu’nun vefatının 14. yıl dönümünde anma programı gerçekleştirdi. Programa katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı

Recep Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003’de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve Ankara İbni Sina Hastanesi’ne tedavi altına alınmıştı. Türk halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Vali Recep Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003’de Ankara İbn Sina Hastanesi’nde vefat etti. Cenazesi bir gün sonra, Aydın’ın Söke ilçesinde defnedildi. Yazıcoğlu ailesi Söke’de mezarı başında sade bir törenle Recep Yazıcıoğlu’nu anarken Kocaeli Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sabancı Kültür Merkezi’nde bir anma programı gerçekleştirdi.  Programın sunuculuğunu CHP eski İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal yaptı.

“KATILIMIN YÜKSEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜRDÜM”

Kocaeli Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, “Bizler kurulduğumuz ilk günden bu yana her nokta dokunmaya çalışıyoruz. Rahmetli valimiz Tokat’la özdeşleşen, halkla iç içe yaşayan  bir vali olarak yüreklerde iz bıraktı. Vali bey Tokat’ta çok değerli işler yaptı. 236 tane derslik devlet bütçesinden bir lira çıkmadan yapıldı. Katılım konusunda çok daha büyüktü. Bu katılımın yüksek olacağını düşünüyordum. Bizim niyetimiz çok farklı. Zor konuşuyorum açıkçası. Valimizi rahmetle anıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

PROTOKOL KATILDI

Geçtiğimiz akşam saat 18.30’da başlayan anma programına konuşmacı olarak Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi, Vali Yardımcısı Dursun Balaban,  Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcıoğlu, yakın arkadaşı Tekel eski Genel Müdürü Süreyya Yücel Özden, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer, , İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım, Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, Anadolu Dernekler Birliği Başkanı Necmettin Kaya,  Kocaeli Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Enis Göçer, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdulvahap Akıncı, ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

08 Eyl 2017 - 23:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.