Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir Çorlu tren kazasının ilk duruşmasına gitti!

Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir dün Tekirdağ Çorlu'da yaşanan feci tren kazasının ilk duruşmasına katıldı.

Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir Çorlu tren kazasının ilk duruşmasına gitti!
Haber albümü için resme tıklayın

KOCAELİ'DEN TAZİYE DİLEKLERİ İLETTİ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili asıl kusurlu bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım'ın 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak'tan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada mahkeme heyeti davadan çekildi.

HAZİN BİR GÜN YAŞADIK

Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir de Tekirdağ Çorlu'da yaşanan feci tren kazasının ilk duruşmasına katılarak Kocaeli adına taziye dileklerini iletti. Davaya destek için giden Candemir, duruşmasnın  ardından kısa bir açıklama yaparak "25 kişinin hayatını kaybettiği 328 kişinin yaralandığı tren kazasının ilk duruşması için Çorludaydık. Yakınlarını kaybeden ailelerin duruşma salonuna alınmadığı, duruşma salonunda bulunanların üzerine kapıların kilitlendiği,avukatların ve ailelerin polis tarafından darp edildiği , mahkeme heyetinin kanuna aykırı müdahalede bulunanlar aleyhine suç duyurusu taleplerini red ettiği bir de tüm bu yaşananlar üzerine davadan çekildiği hazin bir gün yaşadık.Elimizdeki pankartta tren kazasında hayatını kaybeden babasının resmini bulan ve ona hasretle bakan küçük evlada verilecek yanıt bulamadık.Adalet arayışına yine çare olamadık bugün" ifadelerini kullandı.

04 Tem 2019 - 10:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.