Emine Zeybek: 'Abartılacak borç yok'

AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Kocaeli’deki belediyelerin abartılacak büyük borçlarının olmadığını söyledi.

Serhat Güneş

EMİNE ZEYBEK'TEN BORÇ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım ayının başlarında eski il başkanları ve AK Parti’nin büyükşehir ve il belediye başkanları ile bir araya gelerek Belediyelerin borçlarını ödemelerini istemişti. AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, “Belediyelerimiz AK Parti belediyeleri hizmet odaklı. Hizmet etmek için maddi imkan da gerek. Halkın taleplerini yerine getirmemiz gerekiyor. Seçim süreçlerinde belediyelerimiz maddi olarak sıkıntılar yaşadı. Biz çok daha büyük borçlarla belediyeleri aldık.” Dedi.

"KISA SÜREDE TOPARLANACAKLAR”

Abartılacak çok büyük borçlarının olmadığını söyleyen Zeybek, “Bunlar hizmet karşılığında yapılan ve devletimize olan SSK, vergi borçları. Son birkaç ay içinde olanlar dışında esnafa ve müteahhitlere olan borç yok. Biz de sürekli istişare halindeyiz. Çoğu belediyemizde büyük borçlar bulunmuyor. Kısa sürede belediyelerimizin toparlanacağını biliyoruz. Bizim için sıkıntı yaşanacak borların bulunmadığını ifade edebilirim.” İfadelerini kullandı.

TOPLAM BORÇ

Emine Zeybek’in abartılacak borç yok dediği Kocaeli’deki belediyelerin toplam borcu 1 milyar 158 milyon lirayı buluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ise borcu 6 milyar 246 milyon lira. Kocaeli’de belediyelerin toplam borcu böylece 7 milyar 404 milyon lira borcu bulunuyor.

BELEDİYELERİN BORÇ MİKTARLARI

Başiskele 72 milyon lira

Darıca 128 milyon lira

Derince 68 milyon lira

Gölcük 3 milyon lira

Kartepe 115 milyon lira

Karamürsel 19 milyon lira

Körfez 117 milyon lira

İzmit 207 milyon lira

Gebze 429 milyon lira

Toplam borç tutarı 1 milyar 158 milyon lira oldu.

18 Kas 2019 - 12:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.